Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je došlo vreme da se “okonča jermenska okupacija azerbejdžanskih zemalja”.

– Došlo je vreme da se okonča jermenska okupacija, vreme je da se svedu računi, inače će Jermenija i dalje postupati samovoljno. Ona mora da napusti okupirane zemlje. Svi znaju da su to azerbejdžanske zemlje – rekao je Erdogan tokom obraćanja u Istanbulu.

On je takođe optužio Minsku grupu OEBS-a da je nesposobna da reši problem Nagorno-Karabaha.

– Nisu uspeli da reše taj problem za 30 godina. I učinili su sve kako se to ne bi rešilo. Sada nas poučavaju, a ponekad i prete. Pitaju nas ima li u Nagorno-Karabahu turskih vojnika? Da li Turska isporučuje oružje? Oni koji to pitaju su poslali hiljade kamiona sa oružjem na sever Sirije – rekao je Erdogan, imajući u vidu američku podršku Snagama samooodbrane sirijskih Kurda, koje Turska smatra terorističkom organizacijom.

1 KOMENTAR

  1. Турцима је изгледа мало што су их побили преко 1.5 милиона Јермена у првом светском рату па би још. Доста више са вашим прогоном хришћана.

  2. Najveca svinjarija diplomatije je ostavljanje Turske na Evropskom kopnu….makar to bilo i ono malo….Englezi su napravili tu svinjariju i nisu hordu zla poslali odakle su dosli.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime