EPA-EFE
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je imenovao bivšeg ministra životne sredine Murata Kuruma za kandidata svoje Partije pravde i razvoja (AKP) na predostojećim izborima za gradonačelnika Istanbula.

Kurum će se suprotstaviti aktuelnom gradonačelniku Ekremu Imamogluu iz glavne opozicione Republikanske narodne partije, čiji je izbor za gradonačelnika Istanbula 2019. okončao 25 godina vladavine AKP u tom gradu, prenosi Rojters.

– Rame rame uz rame, sigurno ćemo izvesti Istanbul iz interregnuma u kojem se našao poslednjih pet godina – rekao je Erdogan na svečanosti proglašenja kandidature Kuruma i drugih predstavnika AKP na izborima.

Murat Kurum je bio ministar životne sredine i urbanizacije od jula 2018. godine do prošlog juna, napuštajući funkciju nakon izbora, nakon čega je izabran za poslanika u Istanbulu.

On je takođe bio jedna od najistaknutijih ličnosti u vladi i njenim akcijama nakon razornih zemljotresa koji su potresli južnu Tursku prošlog februara, prilikom kojih je nastradalo više od 50.000 ljudi.

Prošlog maja, Erdogan je ponovo izabran za predsednika dok su njegova Partija pravde i razvoja i njeni nacionalistički saveznici uzeli većinu na parlamentarnim izborima u toj zemlji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here