EPA-EFE
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nastavio je razmenu teških reči sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, podsećajući ga na rezultate francuske kolonijalne vlasti u Africi i upozoravajući ga da će ”imati velike probleme”.

– Gospodine Makron, imaćete i velike probleme sa mnom lično – rekao je turski predsednik, odgovarajući na nedavnu izjavu francuskog predsednika da “problem ne predstavlja turski narod, već Erdogan”.

Razmena teških reči između Makrona i Erdogana počela je pre izvesnog vremena kada su turski ratni brodovi, prateći konvoj ka Libiji, nišanili francusku korvetu u Mediteranu.

Poste tog incidenta, Pariz se priključio manevrima grčke mornarice u istočnom Mediteranu i oštro upozorio Ankaru da povede računa o budućim potezima.

– Gospodine Makron, vi ne znate istoriju… – rekao je Erdogan, aludirajući na zločine koje su francuske kolonijalne vlasti ranije počinile u Africi.

Makron je, istovremeno, upozorio Grčku da je Turska, ukoliko bude potrebno, spremna da se suoči sa bilo kakvim izazovima, preneo je javni servis.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here