EPA/Boris Pejović
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sugerisao je danas da je rat u Ukrajini mogao biti izbegnut da se svet otvoreno izjasnio protiv, kako kaže, ruske aneksije Krima 2014. godine.

– Da li bismo se suočili sa ovakvom slikom da su Zapad i ceo svet podigli glas? Oni koji su ćutali posle krimske invazije sada govore neke stvari – izjavio je Erdogan, a prenosi agencija AP.

On je danas govorio na jednom diplomatskom forumu u blizini turskog grada Antalije, gde su se dan ranije sastali ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba na razgovorima koje je vodio ministar spoljnih poslova Turske.

Erdogan je izjavio i da će Turska nastaviti da preduzima svoje napore za postizanje mira u Ukrajini.

5 COMMENTS

  1. Dajte, ne zanosite se toliko, koji nož u leđa, koji bakraći, pa to je on tvrdio godinama, a vi bi da sa, kao Putinov “priajtelj” promeni mišljenje! Nego, dok samo priča, dobro je i Rusi to znaju ca je to, da smiri malo svoje “saveznike”!

  2. Erdogan ide kako vetar duva, danas je prijatelj Putina sutra nije, prijatelj Vucica jedan dan,drugi podrzava Kosovo, nije mu verovati.

  3. Turski precednik Erdogan je iskusni igrač svetske politike on EU i SAD kvari im kompas sputava ih u opšte nemari za to vuče opasne poteze koji nikada nebi mogo nijedan političar u svetu ali nikad ne izdaje saveznika to sigurno ne misli on loše Rusiji zato i ne uvodi Sankcije protiv Rusije mora nekako da smiri strasti sveta umesto da udari na domačina on udara na tarabu zna čovek šta radi iskustvo i samouverenje čini svoje.
    Šta reči ovim našim izdajnicima da mogu Poslali bi oružje i municiju Ukraini samo da se dodvoravaju EU i SAD da vide dasu lojalni njima mismo bruka historije ko uvjek odlučimo da budemo u pogrešnoj strani na strani gubitnika uvek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here