Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas međunarodnu zajednicu da samo posmatra genocid Izraela nad palestinskim narodom, a izraelskog predsednika Benjamina Netanjahua nazvao je “firerom današnjice”.

– Gledamo one koji bezuslovno podržavaju Izrael. Oni koji danas zatvaraju oči pred masakrima sutra će zažaliti. Zapadne zemlje i međunarodne bezbednosne institucije su pale na testu u Gazi i izgubile svoj kredibilitet – poručio je Erdogan na inauguraciji novih brodova za tursku mornaricu u severozapadnoj provinciji Jalova.

On je istakao da oni koji tvrde da se zalažu za demokratiju ignorišu ubistva žena, dece i beba u poslednjih 105 dana, od početka izraelskih napada, prenosi Dejli sabah.

– Oni samo mirno posmatraju varvarstvo, koje je eskaliralo do genocida, a koje je počinio današnji Firer Netanijahu i njegov krvožedni tim protiv Palestinaca – dodao je predsednik Turske.

Erdogan je napomenio da su, kao i u Iraku, Bosni, Siriji, Jemenu, Mjanmaru, Somaliji i Avganistanu, institucije odgovorne za osiguranje globalne bezbednosti zakazale i “pretrpele ozbiljan gubitak kredibiliteta”.

Poručio je da će Turska nastaviti odlučnu borbu protiv terorizma “dok se močvara terorizma u Siriji i Iraku potpuno ne isuši”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here