Tanjug
Gabrijel Eskobar

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je krajnje vreme da Sjedinjene Američke Države prestanu da se mešaju u unutrašnje stvari u BiH i da “podmeću nogu svaki put kada politički predstavnici tri naroda i dva entiteta postignu neki dogovor”.

“BiH i njeni narodi zaslužuju konačno, 28 godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, da sami odlučuju o zemlji u kojoj žive, a ne da to rade razni Marfiji i Eskobari. Ti ljudi ne razumeju naš način života, naše vrednosti. Oni nemaju pojma ni o Republici Srpskoj, ni o BiH, a još manje o tome šta narod želi, a i dalje bi da nešto uređuju, da se pitaju i nameću odluke. Jedini cilj im je da stvaraju probleme gledajući u svemu svoje interese”, istakao je juče Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da “mnogi Bosanci vole da kažu da su veoma proamerički orijentisani, te da i on može otvoreno i glasno reći da su SAD probosanske”, Dodik je odgovorio da Amerika može biti probosanska koliko hoće, kako to otvoreno i “ponosno” tvrdi Eskobar i nastaviti da podržava isključivo muslimane, kao što su i radili sve ovo vreme, ali ta priča na ovom prostoru nikada neće imati perspektivu, već, kako je ocenio, samo doprinosi raspadu BiH.

“U BiH ne žive samo muslimani, niti Bosanci, kako to kaže Eskobar, već tri konstitutivna naroda – Srbi, Hrvati i muslimani. A ako već SAD tvrde da podržavaju Dejtonski sporazum, a sankcionišu one koji ga, prema njihovom mišljenju, ruše, a u stvari se zalažu za njegovo poštovanje, onda bi Eskobar trebalo prvo da zna da ovakvim izjavama i prisustvom obeležavanju nepostojećeg praznika upravo on krši Dejton”, rekao je Dodik.

3 COMMENTS

  1. Ovaj veliki Srbomrzac koji se keri svojim izgledom i juri svoju karijeru ima zeciju pamet da dodje u Srpski Beograd i srpsko KiM. da laje protiv Srba i Srbije.Svima je jasno sta on radi i govori.Cudim me da mu nije zabranjen ulaz u Beograd i na srpsko KiM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here