EU: Da se razmotri uticaj sankcija na Rusiju

0

U Evropskoj uniji žele dobro da razmisle pre uvođenja sankcija Rusiji 

EU je planirala da Rusiji uvede tri nivoa sankcija, a trenutno su uvedena dva nivoa. Treći nivo, koji podrazumijeva ekonomske restrikcije, trenutno se razmatra.

File je podsjetio da bi EU, u slučaju dalje eskalacije tenzija u Ukrajini, trebalo da bude spremna da bude uveden i treći stepen sankcija.

 

Potpredsjednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin juče je izjavio da će se sankcije koje su SAD i EU uvele Rusiji njima vratiti kao bumerang.

 

– U realnosti, izgleda da se Amerikanci bore protiv Rusije, ali oni se bore protiv svojih evropskih konkurenata. Ako Evropljani nastave da idu korak iza Amerike, oni neće izgubiti samo prestiž, već i sopstveni ekonomski potencijal – upozorio je Rogozin.

 

SAD su, zbog ukrajinske krize, uvele sankcije protiv sedam zvaničnika ruske administracije i 17 kompanija koje su dovedene u vezu sa predsjednikom Vladimirom Putinom.

 

Evropska unija saopštila je juče da je zamrznula sredstva i uvela putne restrikcije za 15 ruskih državljana, uključujući zamjenika premijera Dmitrija Nikolajeviča Kozaka i zamjenika predsjedavajućeg državne Dume LJudmilu Ivanovnu Švetsovu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here