Zvezda preokretom srušila Partizan!

0

Čovek odluke: Marko Simonović trojkom u finišu susreta srušio Partizan (Foto: Arhiva)
 

Čovek odluke bio je kapiten Zvezde Marko Simonović, koji je 18 sekundi pre kraja trojkom doveo svoj tim do plus četiri. Pokušali su košarkaši Partizana u poslednjem napadu da smanje prednost, ali su šutevi Bertransa i Bogdanovića za tri poena bili neprecizni. Tepić je posle ofanzivnom skoka smanjio, ali u poslednjem napadu Nelson poenom iz slobodnog bacanja i skokom Katića, gosti rešili utakmicu u svoju korist.

 

Većim delom susreta, Partizan je imao vođsvo. U finišu, osim Simonovića sjajan je bio Jaka Blažič, koji je prvo trojkom smanjio prednost crno-belih, da bi zatim oduzeo loptu Sašu Pavloviću, koji je petom ličnom greškom morao na klupu. U finišu, više koncetracije imali su gosti i tako dobili treći večiti derbi u ovoj sezoni (prva dva u ABA ligi).

 

Ekipa pokazala karakter

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pohvalio je karakter svojih košarkaša u pobedi nad Partizanom u petom kolu Superlige Srbije i dodao da trijumf posle preokreta pokazuje da je tim spreman za nastavak sezone.
– Nije bilo jednostavno igrati posle Cibone. Očigledno je da je ekipa bila stegnuta. Početak je bio solidan, ali smo posle dozvolili protivniku da se rastrči.. U drugom poluvremenu bili smo bolji, pogodili smo trojke i pobedili. Pokazali smo da smo spremni za ono što nas čeka u nastavku sezone – rekao je Radonjić novinarima.

 

Partizan je imao plus 15 u prvom poluvremenu, a u tom periodu igre blistao je Saša Pavlovića. Dobar je bio i Milutinov, dok u Zvezdi, osim Radenovića i Marjanovića nije bilo raspoloženog igrača. Ipak, u nastavku, Zvezda se budi na startu i serijom 9:0 vraća u igru, da bi u poslednjem minutu slomila otpor domaćina, za slavlje malobrojnih, ali bučnih navijača Zvezde.

 

 

Vujošević: Katastrofalno suđenje

 

Trener Partizana Duško Vujošević je kazao da su meč prelomili loš početak drugog poluvremena i sudije.
– Odigrali smo dva različita poluvremena. Početak drugog je bio jako loš, dopustili smo Zvezdi da se vrati u utakmicu. Greške i skandalozno suđenje su rešili utakmicu", rekao je Vujošević.
Trener Partizana kazao je da je Aleksandar Pavlović istegnuo ložu, ali da povreda nije ozbiljna.

 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Ivan Radenović sa 17 i Boban Marjanović sa 15 poena, dok je kod crno-belih najbolji pojedinac bio Aleksandar Pavlović sa 20 poena.

 

U Dvorani Pionir okupilo se oko 5.000 gledalaca, mahom navijača Partizana.


 PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut – Simonović pogađa trojku 18 sekundi pre kraja – 70:74. Serija promašaja Partizana. Ipak, Tepić smanjuje na 72:74 pet sekundi do kraja. Faul Lovernja. Nelson na liniji slobodnih bacanja. Pogađa jedno bacanje, Katić uzima loptu. Kraj utakmice – pobeda Zvezde – 72:75.
39. minut – Radenović promašuje. Betrans neprecizan.
38. minut – Lovern zakucava – 70:66. Blažič pogađa trojku. Pavlović dobija petu ličnu grešku. NeSPORTski faul beka Partizana. Koš Slovenca 70:71.
37. minut -Simonović izjednačuje – 65:65. Bogdanović konačno pogađa za tri – 68:65. Nelson smanjuje – 68:66.
36. minut – Bogdanović iz igre 1/1. Betrans vraća prednost. Radenović za 63:63. Lovern za plus dva Partizana.
35. minut -Simonović postiže trojku za samo minus dva. Izgubljena lopta Partizana. Nelson izjednačuje na 61:61. Tajm-aut Partizana.
34. minut – Četvrta lična greška Pavlovića. Blažič sa bacanja za 59:56. Četvrta lična greška i za Katića sa druge strane. Milutinov za plus pet.
33. minut -Bogdanović slab. Dženkins katastrofalan u šutu u ekipi Zvezde. Vraća se najbolji igrač Partizana Saša Pavlović i odmah poentira za 59:54.
32. minut – Radenović poentira – 55:54. Bogdanović vraća sa "penala" Partizan na plus tri.
31. minut – Simonović smanjuje na 53:52. Lovernj sa liniej slobodnih bacanja za 55:52.
30. minut – Blažič promašuje trojku za izjednačenje. Tepić sa linije slobodnih bacanaj vraća plus pet Partizana. Katić uz zvuk sirene za 53:50. Kraj treće četvrtine.
29. minut – Katić greši. Čak 13 izgubljenih lopti Zvezde. Koškanje Blažića i Andrića, ali nema većih incidenata. Faul u napadu Pavlovića. Loša igra Partizana u trećoj četvrtini.
28. minut – Marjanović smanjuje na 51:48.
26. minut – Radenović za samo minut tri Zvezde. 13 poena krilnog centra gostiju. Milutinov vraća pet poena viška.
25. minut – Pavlović za plus 9. 18 poena beka Partizana. Lazić smanjuje. Blažič smanjuje na 49:44.
24. minut – Radenović smanjuje, 9:0 za Zvezdu. Pavlović i Bertrans prekidaju seriju Zvezde. Prvi poeni Nelsona, uz faul Lovernja.
23. minut – Reaguje Duško Vujošević tajm-autom. Zvezda se vraća u igru. Serija 7:0. Betrans promašuje trojku. Nelson pravi faul u napadu i propušta priliku da se crveno-beli još više približe rivalu.
22. minut – Lazić postiže trojku. 5:0 za Zvezdu u drugom poluvremenu. Poeni za Blažića. Zvezda smanjuje prednost.
20. minut – Serija izgubljenih lopti za Zvezdu. Bekovi gostiju kao da ne postoje. Dominacija Partizana. Milutinov zakucava za +15. Kraj prvog poluvremena.
19. minut – Bertrans za +11. Smnajuje Dženkins sa linije slobodnih bacanja. Bertrans trojkom do +12.
18. minut – Marjanović je prvi dvocifreni igrač Zvezde. Postigao je dosad 10 poena. Pavlović iz kontre za +9 Partizana. Bivši NBA igrač postigao je već 13 poena. Plejmejker Crvene zvezde Demarkus Nelson nastavlja sa katastrofalnim partijama.
17. minut – Prvi poen za Dženkinsa. Prvi poeni za bekove crveno-belih. Prvi poeni za Bogdanovića s druge strane.
16. minut – Radenović vezao šet poena za Zvezdu. Trojka od table.
15. minut – Zvezda šutira trojke 0/8. Bertrans povećava prednost za crno-bele. Radenović konačno postiže poena za anemičnu Zvezdu.
14. minut – Zvezda pet minuta bez koša. Bezidejna igra crveno-belih u napadu.

13. minut – Nezadrživi Pavlović. Prva osetnija prednost Partizana.

12. minut – Nervozni početak druge četvrtine. Katić gubi dve lopte. Gagić upisuje prve poene. Vodi Partizan 22:16.
11. minut – Prvi incidenti na tribinama. Srećom, situacija na tribini gde su Zvezdini navijači se smirila.
10. minut – Pavlović nerešiva enigma za Zvezdinu odbranu. Lazić ne uspeva da ga sačuva. Zvezda šutirala trojke u prvoj četvrtini 0/6. Pavlović za 20:16. Devet poena nekadašnje zvezde Klivlenda. Kraj prve četvrtine.
9. minut – Zvezda nastavlja sa katastrofalnim šutem za tri poena (0/4). Tepić povećava prednost Partizana.
8. minut – Marjanović je postigao sedam od 14 poena crveno-belih. Milutinov promašuje oba slobodna bacanja. Pavlović izjednačuje, ima i slobodno bacanje. Vodi Partizan 15:14.
7. minut – Pavlović pogađa prvu trojku na meču. Vodi Partizan 12:11. Dragićević vraća Zvezdi prednost.
6. minut – Boban Marjanović zasad najbolji akter meča. Nema leka odbrana Partizana za Zvezdinog "džina".
4. minut – Milutinov izjednačuje – 5:5. Marjanović za 5:7. Partizan neuspešno pokušava šutem za tri poena. Prvi tajm aut na utakmici.
3. minut – Radenović koš i faul – Zvezda vodi 5:3.
2. minut – Partizan je zbunio Zvezdu zonom. Lovernj povećava na 3:0. Prve poena sa linije slobodnih bacanja za Zvezdu postiže Boban Marjanović – 3:2.
1. minut – Prvi poen na utakmici sa linije slobodnih bacanja postiže centar Partizana Dejan Musli.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here