EPA-EFE

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne željeznice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

Subvencije će pomoći da železnički teretni transport u Nemačkoj ostane konkurentan.

Cilj nemačke vlade je da se do 2030. oko četvrtine celokupnog teretnog transporta u zemlji obavlja železnicom.

Finansiranjem koje je planirano do 2029. plan je da se dodatno podrži prelazak teretnog transporta sa drumskog na železnički.

Kako se navodi, vlada želi da obezbedi budžet od 1,7 milijardi evra kao direktne subvencije tokom pet godina, pri čemu je maksimalni godišnji budžet 320 miliona evra.

3 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

    • 😁Upri još jače ako možeš!
      Srbija je uvek bila državotvorna, nema potrebe za “unijama”, samostalno i po srpski!

  2. Stara Juga nam se obila o glavu, a naš narod kaže lepo: “Koga zmija ujede i guštera se plaši”
    Ako smo pametni nećemo se hvatati u to kolo.

    Kad mi nismo mogli u Jugi da se složimo i opstanemo, verovatno će i oni da puknu. Mada smo mi Srbi uvek bili za ujedinjenja i navijamo da EU opstane, ali iskustvo nas uči da to baš i ne može.

    Mi smo našu školu prošli, a oni tek treba da nauče neke stvari…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here