EPA/FEHIM DEMIR
Foto: Arhiva

Evropska unija praktično nije obaveštena o dogovoru italijanske premijerke Đorđe Meloni i Tirane da pošalje hiljade migranata u Albaniju, u okviru procedure traženja azila i zahteva više informacija o tome, objavio je danas Gardijan pozivajući se na izvore u Briselu.

Portparol EU je rekao da je Unija “obaveštena”, ali je odbio da kaže kada im je rečeno o kontroverznom planu koji je italijanska premijera juče predstavila, dodaje britanski list.

– Zatražili smo detaljne informacije. Moramo da vidimo detalje, kako bismo mogli da pričamo o implikacijama – rekao je portparol.

Italija će izgraditi centre u Albaniji za smeštaj migranata koji dolaze morskim putem, izjavila je juče premijerka Italije Đorđa Meloni.

Meloni je rekla da će albanski centri u početku primiti oko 3.000 ljudi, a trebalo bi da budu otvoreni u proleće 2024.

Ona je rekla da se italijanska vlada nada da će povećati svoje kapacitete za prihvat 36.000 migranata godišnje, prenosi Rojters.

– Smatram ovo kao istinski evropski sporazum i želim da kažem da pokazuje da je moguće raditi zajedno na upravljanju migracionim tokovima – rekla je Meloni, na konferenciji za novinare u Rimu, nakon sastanka sa albanskim kolegom Edijem Ramom.

1 COMMENT

  1. Svi bezev iz albanije u beli svet
    A oni sada dovode strance !
    Koliko je Rama kasirao od
    Italije da li je ikoga pitao da li
    sme da to uradi bez saglasnosti
    Naroda Al ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here