EPA/Yahya Nemah
Ostaci kuće u Siriji u kojoj je ubijen Bagdadi

Ostaci lidera Islamske države Abu Bakra el Bagdadija koji je ubijen tokom specijalne operacije u Siriji 27. oktobra, sahranjeno je u more, javlja CNN, pozivajući se na dva vojna izvora.

Televizija podseća da je u nedelju savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Robert O’Brajen izjavio u intervju za NBC, da će SAD, kako on očekuje, postupiti kao 2011. godine sa telom lidera terorističke grupe Al Kaida Osame bin Ladena – tj. sahraniće ga u more.

„Sa telom Bagdadija će se postupiti na adekvatan način“, dodao je O’Brajen u nedelju. Na pitanje da li će SAD slediti isti protokol kao u slučaju Bin Ladena, on je odgovorio: „Mislim da hoće“.

Predsedavajući Generalštaba američke vojske general Majk Majli izjavio je ranije da je obavljena sahrana posmrtnih ostataka lidera Islamske države Abu Bakr El Bagdadija i da ne postoje planovi za objavu fotografija ili video snimaka njegove smrti.

Američki predsednik Donald Tramp objavio je u nedelju da je El Bagdadi likvidiran u Siriji. Kasnije je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov, saopštio da Moskva nema pouzdane informacije o operaciji američke vojske o još jednoj „likvidaciji“ ovog teroriste.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime