Foto: MN Press
Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbalska reprezentacija Portugalije

Žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru biće održan danas u Dohi, a reprezentacija Srbije iz “trećeg šešira” čekaće rivale na najvećoj smotri fudbala ove godine.

Orlovi su predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem na impresivan način izborili plasman među 32 najbolje selekcije na svetu, a briljantna pobeda protiv Portugala u Lisabonu dodatno je pojačala ambicije na Mundijalu.

Žreb koji svi željno iščekujemo na programu je od 18 časova, a direktan TV prenos biće na RTS 1 koji će krajem godine i prenostiti Mundijal!

Za sada je poznato 29 od 32 učesnika SP, uz napomenu da ćemo preostala tri dobiti u junu posle dodatnog baraža. Što se tiče Evrope, Vels čeka boljeg iz duela Škotska – Ukrajina, zatim Kostarika igra protiv Novog Zelanda, dok će Peru čekati pobednika meča Australija – UAE. Bilo ko da prođe naći će se u 4. šeširu, a evo i ostalih učesnika.

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugalija.

Drugi šešir: Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska.

Treći šešir: Senegal, Iran, Japan, Srbija, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis.

Četvrti šešir: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador i pobednici preostala tri baraža: Peru – Australija/UAE, Kostarika – Novi Zeland i Vels – Ukrajina/Škotska.

Žreb će početi sa timovima iz prvog šešira i u A grupu će ići Katar koji će 21. novembra i otvoriti Mundijal koji traje do 18. decembra.

Timovi iz istog kontinenta biće razdvojeni, osim evropskih zemlja gde najviše dve mogu da budu u grupi. Za razliku od prethodnih takmičenja, raspored utakmica biće odlučen naknadno i neće se dešavati automatski u zavisnosti kako će timovi biti izvučeni.
Na kraju, grupna faza će trajati 12 dana i imaćemo četiri utakmice po danu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here