Foto: EPA/ Kai Foersterling
Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Rukometašice Srbije večeras od 18 sati igraju protiv Francuske na Svetskom prvenstvu u Španiji u drugoj fazi takmičenja, a ovaj duel možete gledati na dve televizije – RTS 1 i Arena Sport 5!

Pred selekcijom Srbije je najveći izazov u dosadašnjem delu šampionata sveta, sledi duel sa aktuelnim olimpijskim šampionom, ekipom koja pretenduje na najviši stepenik pobedičkog postolja.

Ovaj susret dolazi posle odlične utakmice i važne pobede protiv Crne Gore, a selektor Uroš Bregar očekuje težak meč sa Francuskinjama.

– O Francuskoj ne treba mnogo da se priča. Francuska je olimpijski prvak. Mislim da imaju jednu od najboljih odbrana na ovom prvenstvu i da igračice Francuske imaju izuzetne individualne kvalitete. Neće nam biti lako, mislim da ćemo imati najviše problema u odbrani, ali pokušaćemo da zaustavimo njihovu brzu bekovsku liniju – rekao je selektor Bregar za sajt RSS.

Naglasio je i na šta će naša selekcija morati najviše da obrati pažnju.

– Moramo da budemo strpljivi u napadu, ne smemo da brzamo. Moramo biti strpljiviji nego u utakmici sa Crnom Gorom. Najbitnije je kako ćemo zaustaviti Minko, Nokandi, bekovsku liniju, jer oni imaju velike individualne kvalitete i brzinu, što je lepo videti, ali veoma teško zaustaviti – zaključio je Bregar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here