pixabay.com

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će prijavljivanje za novi paket pomoći građanima početi 28. aprila.

Ističe da paket ekonomskih mera predviđa da svi punoletni građani do kraja godine dobiju po 60 evra, a penzioneri po 110 evra.

Novi set mera podrazumevaće direktnu pomoć preduzetnicima, mikro, malim, srednjim, ali i velikim preduzećima, podršku ugostiteljskom sektoru, hotelima, turističkim agencijama, sektoru prevoznika putnika i drumskog saobraćaja, kao i jednokratnu novčanu pomoć građanima.

– Mi ćemo imati isplatu tri puta po 50 odsto minimalne zarade za sva mikro, mala, srednja i velika preduzeća u Republici Srbiji, to je za skoro milion i po zaposlenih tri meseca po pedeset odsto minimalne zarade. Takođe, jedan pun minimalac za onaj sektor za koji smatramo da je najugroženiji – turizam, ugostiteljstvo, rent-a-kar agencije, turistički vodiči – naveo je Mali.

Navodi da 1. marta kreću prijave za tu vrstu pomoći i poziva sve koji imaju firme da popune formular na sajtu Poreske uprave.

Dodao je da će direktnu podršku dobiti i sektor prevoznika putnika i drumskog saobraćaja i autobuskih stanica, a koja podrazumeva 600 evra po autobusu.

Navodi i da 28. aprila kreće prijava za isplatu 60 evra građanima i 110 evra najstarijim sugrađanima.

– Mi ćemo tokom ove godine u dve rate isplatiti ukupno 60 evra, prvih 30 evra sledi u maju, drugih 30 evra u novembru, pri čemu će naši najstariji sugrađani dobiti dodatnih 50 evra u septembru. Ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra. Nije potrebno da se prijavljuje dva puta – objasnio je ministar.

1 COMMENT

  1. To ćeš da nam pričaš i sledeće godine pred redovno povećanje penzija?Pa šta misliš da smo mi budale!? 60 evra ćeš da nam daš tamo jedno mesec dana pred redovno povećanje penzije koje svakako sledi po švajcarskom modelu pa ćeš opet da nam vrtiš istu ploču. Bolje bi vam bilo da se zadužite malo i da povećate penzije! Da između prosečne plate i prosečne penzije u samom startu ne bude tolike razlike, inače ćete da padnete isto kao i Demokratska stranka. Ne može 10 000 din. razlike da bude između prosečne plate i prosečne penzije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here