Ako mislite da leto i šminka ne idu zajedno, varate se. Evo kako da šminka i na visokim temperaturama ostane na svom mestu i deluje kao da ste je tek naneli na lice.

Zaštita

Ono što je neophodno, ne samo leti, već i tokom ostalih sezona je dobra nega i hidratacija kože. Pre nanošenja bilo koje šminke izaberite laganu kremu sa zaštitnim faktorom. Zaštita kože je jako bitna jer sprečava njeno isušivanje i prerano starenje.

Baza

Baza će učiniti da šminka ostane na svom mestu tokom čitavog dana. Ona je veoma važan korak u šminkanju naročito leti.

Tonirana krema

U toku toplih dana umesto pudera neka vaš izbor bude tonirana krema. Daće sasvim solidno pokrivanje, a neće učiniti da se pore zatvore i koža prestane da diše.

Izbegavajte previše sjaja na licu

Šminkeri se slažu u jednom, senke sa šljokicama su rezervisane za neke malo hladnije dane, pa je poželjno da ih izbegavate u letnjem periodu.

Setovanje

Puder za setovanje je obavezan korak ukoliko planirate da nosite šminku tokom čitavog dana. Umesto karmina izaberite laganiji sjaj.

Maskara

U poslednje vreme postoji veliki broj ovakvih proizvoda, pa u sledećoj kupovini umesto obične izaberite ovakav tip maskare i bez problema je možete nositi tokom čitavog dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here