MUP Srbije

I dok građani iščekuju novčanu pomoć države od ukupno 60 evra, odnosno 110 evra za penzionere, stiže i najava o mogućoj dodatnoj podršci.

Predsednik Aleksandar Vučić je obelodanio da se razmišlja o tome kako da se dodatno pomogne građanima u toku pandemije.

“Da bismo dodatno pomogli građanima, potrebna nam je najviša stopa rasta”, rekao je Vučić.

A najava dolaska novih ozbiljnih investitora u Srbiju ide u prilog tome. Najnovija vest je da u Srbiju stiže japanski “Nidek” koji je spreman da uloži čak 2 milijarde evra u svoju novu fabriku u Novom Sadu. Već nekoliko konkretnih koraka je učinjeno, memorandum o ulaganju je potpisan, a očekuje se i potpisivanje ugovora.

Ono što je izvesno, jeste da će građani vrlo brzo dobiti novčanu pomoć. Vlada Srbije usvojila je nedavno treći paket ekonomske podrške, vredan 249 milijardi dinara, kojim je predviđena direktna novčana pomoć građanima i privredi.

Kako je predviđeno, svi punoletni građani imaju pravo na po 60 evra. Isplata će ići u dve rate, prva u maju 2021. a druga u novembru. Penzioneri će dobiti dodatnih 50 evra, dakle ukupno 110 evra.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijaviti za pomoć.

Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Takođe treba da označe polje kojim potvrđuju saglasnost za obradu ličnih podataka.

Prijava će biti moguća i telefonom, na broj koji će na vreme i biti zvanično objavljen. Već krajem aprila biće otvoren i kol centar, najavio je ministar Siniša Mali.

U prvom paketu mera pomoći privredi i građanima, koji je donet krajem marta 2020. godine, svaki punoletni građanin Srbije dobio je po 100 evra. Kako je tada istakao ministar finansija Siniša Mali, država je za ovu meru izdvojila oko 70 milijardi dinara.

“Ovo je mera podrške jer želimo da unesemo jednu dozu optimizma, da pokažemo koliko je Srbija jaka, da svako dobije po oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo”, rekao je tada Mali.

Firme, sve od najmanjih do najvećih, prvu isplatu mogu da očekuju 8. aprila i to nije sve.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavljivanje počinje u aprilu, a ko se prijavi za prvih 30 evra, automatski će dobiti i drugih 30 evra. Nije potrebno dva puta se prijavljivati, a procedura će biti ista kao i prošle godine kada je država davala po 100 evra.

Dakle, prijavljivanje će ići elektronski, preko sajta Uprave za trezor, gde će građani kliknuti na polje “Podnošenje prijave” i tamo uneti svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

15 COMMENTS

 1. Срамота! Грци су добијали помоћ од њихове владе у износу од по 2000 евра по особи! Па ви сад видите где смо и колико смо јадни и бедни. Мислим већина народа.

   • Otisao bi narod i u Grcku i u tri lepe samo gde mu je bolje ali kolika smo beda nema posten covek ni za put do tamo

   • A ti ostane gde si jedi poneki sendviš pred izbore i dobićeš i sok. Jer ovo je zlatno doba ekonomije najače u regionu i druge Evropi odmah posle Nemačke, takoreći delimo prvo mesto sa njima. Bar tako kaže onaj što deli sendviče pred izbore

  • Nisam ni u jednoj stranci,ne podrzavam ni jednog politicara. Alii trenutno u Srbiji ima posla i moze da se zaradi vise nego bilo gde u Evropi,radio sam u Rusiji 7 godina imao sam prosecnu olatu oko 200000din,imam dosta drugara koji su radili u Nemackoj ostane im na mesecnom novou oko 1200e. Trenutno u Srbiji zaradjujem oko 2500e mesecno radim keramiku. Tako da nikad vise posla i nikad vise para u Srbiji 🙂

 2. 30-ti mile majke…..odraz nase bede i jada.Mi prvi u Evropi….pa da li ima neko da veruje sta ova osoba,covek sigurno nije ,lupeta,baljezga…MI BRE ZAOSTAJEMO 300 SVETLOSNIH GODINA ZA NORMALNIM SVETOM!!!

 3. Otisao bi narod i u Grcku i u tri lepe samo gde mu je bolje ali kolika smo beda nema posten covek ni za put do tamo

 4. Ovakvog bandits covecanstvo ne ne pamti prvo nas dobro opljacka a sad nas pomaze sram ga boli BA g RA

  • Nemoj da trabunjas,ko je dobio 2000 evra! A ne spominjes tako neku zemlju gde narod nije dobio nista..nego si neradnik koji samo prizeljkuje da mu nesto padne sa neba..znam bre obicne ljude koji rade obicne poslove i imaju po 1000 evra plate,pa jel ti malo??? ILI TI JE NEKO KRIV ŠTO TI NISI MEDJU NJIMA!?

 5. Ja ZIVIM u Grckoj i imam drzavljanstvo i firmu ovde i nisam dobio 2000 eur, ne lazite. Bilo je davanja ali to nije tacno za 2000eur

 6. Sramota, ovo su derikoze dati dinar uzme ti deset. Zivim sama placam amece 640 dinara, nosim ga 2 km, da bacim. Poskupela struja, gorivo, cigarete, ko zna sta jos, sad nam menjaju i ulice i brojeve, sad cemo morati da menjamo sva domumenta. Dokle ovaj harac na goli narod?

 7. A ti ostane gde si jedi poneki sendviš pred izbore i dobićeš i sok. Jer ovo je zlatno doba ekonomije najače u regionu i druge Evropi odmah posle Nemačke, takoreći delimo prvo mesto sa njima. Bar tako kaže onaj što deli sendviče pred izbore

 8. Ne znam za Grcku,niti me zanima,zivim u Austriji i nismo dobili ni pola eura …Kakva pomoc gluposti to jedino nasi u Srbiji daju..cestitam

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here