Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Srbije

Teško izvojevana pobeda u Luksemburgu golom Dušana Vlahovića ne samo što je lansirala Srbiju na čelo grupe A ispred Portugalije (uz meč više), već je i faktički omogućila plasman u baraž našoj reprezentaciji ukoliko se ne domogne prvog mesta.

“Orlovi” bi drugo mesto u grupi mogli matematički da obezbede već u utorak uveče pobedom nad Azerbejdžanom na Marakani, ali ekipa Dragana Stojkovića Piksija se sigurno neće predati do kraja ni u borbi za prvo mesto, iako objektivno zaostaje bodovno za Portugalcima.

Dakle, dva su scenarija po kojima Srbija može do Mundijala u Kataru.

Prvi – direktno kao prvoplasirana, ukoliko pobedi Azerbejdžan i Portugaliju u preostale dve utakmice u grupi, bez obzira na ishode drugih utakmica.

Dugi – preko baraža kao drugoplasirana selekcija iz grupe A, kada će joj rivali biti neke od drugoplasiranih reprezentacija iz ostalih grupa.

Problem je, samo, što je put kroz baraž znatno teži jer će u trci učestvovati čak 12 selekcija (10 drugoplasiranih i 2 iz prošlogodišnje Lige nacija koje se nisu plasirale), a koje će se kroz tri staze (polufinale i finale) boriti za tri preostala mesta na Mundijalu u Kataru.

Konačna odluka pašće vrlo brzo, najverovatnije 14. novembra u Portugaliji.

Raspored Srbije do kraja:

Azerbejdžan (12. oktobar, domaćin)
Portugalija (14. novembar, gost)

Raspored Portugalije do kraja:

Luksemburg (12. oktobar, domaćin)
Republika Irska (11. novembar, gost)
Srbija (14. novembar, domaćin)

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime