Mup.gov.hr
Matej Periš

Inspektori srpskog MUP-a sa hrvatskim kolegama navodno istražuju šta je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svog prijatelja u noći nestanka. Naime, utvrđeno je kako je Matej poslednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija veruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvetljavanju njegovog nestanka.

Večernjem listu potvrđeno je od izvora bliskog istrazi, ali i od Matejevog prijatelja koji je s njim boravio u Beogradu, da je reč o Splićanki i sestri njihovog dobrog prijatelja koju će hrvatska policija uskoro opet detaljno ispitati. Prema nezvaničnim informacijama, ona se još uvek nalazi u Beogradu. Taj prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njen dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.

O Splićanki, čiji identitet Večernji list neće objaviti zbog tajnosti istrage i poštovanja njene privatnosti, hrvatski medij je saznao da je vlasnica firme koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita te da je vlasnica plovila kojim leti za turiste organizuje izlete po Jadranu. Pohađala je privatnu gimnaziju u Splitu i studirala je u Zagrebu na uglednom privatnom fakultetu ekonomskog smera.

Ubrzo nakon kontakta Večernjeg lista deaktivirala je društvene mreže. Medij je uspeo da stupi u kontakt s njenim bliskim rođakom koji se takođe bavi turizmom i s kojim je svojevremeno poslovno sarađivala. On tvrdi da s njom već neko vreme nije u kontaktu i da su se razišli privatno i poslovno.

– Ne bih hteo da pričam o toj osobi. Nemam njen broj, izbrisao sam ga. Nisam više ni u kakvoj komunikaciji s njom – rekao je rođak Splićanke.

– Matej i društvo pre izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su videli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak pre nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, hteo je da njegova i njena ekipa zajedno nastave da se druže te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske – kaže izvor.

Pojedini mediji juče su objavili deo njenog iskaza u kojem stoji kako ju je Matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumela zbog buke u klubu. Ako je verovati tim informacija, iz njih proizlazi da su se Matej i ona čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati. Prvo iz restorana, a zatim i iz Gotika.

Kako Matejev bliski prijatelj nije mogao za medij da potvrdi da ju je on zvao iz Gotika već samo iz restorana, pa je taj deo priče i dalje nejasan. Važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana pre Nove godine, a na svojim društvenim mrežama je podelila tada fotografije iz restorana Buddha koji se nalazi u neposrednoj blizini restorana Sava nova.

S druge strane, izvor Večernjeg blizak istrazi tvrdi da je ideja bila da prijateljevu sestru pita o detaljima noćnog života, ali ostaje nepoznato da li je išao da se sa njom nađe u restoranu u kojem je ona boravila ranije ili joj je zatražio neku informaciju pa bi mu ona eventualno prosledila neku lokaciju na koju je trebao da dođe.

– Ona sigurno zna da li je trebalo sa njim da se susretne ili ju je on možda pitao gde može nešto obaviti, do nečega doći i slično. Ona je navodno policiji kazala da je Matej koristio opijate pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijatelja. Ako mu je ona pomogla da u Beogradu pronađe, na primer, drogu ili se s njim družila neposredno uoči nestanka, sigurno bi mogla imati korisna saznanja – kaže izvor dodajući kako je nesumnjivo da je Matej sledio određenu trasu.

Večernjem nije potvrđeno gde je tačno u noći Matejevog nestanka Splićanka boravila u Beogradu.

– Jednostavno ne verujem da bi Matej sam od sebe skočio u reku. Čini se da je on iz kluba otrčao kako bi se našao s njom ili s nekim s kim ga je ona spojila. Šta se dogodilo dalje i da li je pritom upao u neki problem, ključna je misterija – kaže izvor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here