Evo odgovora na večno pitanje: Duži ili širi?

0

Žene su isprobale razne i izabrale optimalni

Za potrebe istraživanja, koje je sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija, 41 žena je pogledala i opipala niz 3D štampanih modela penisa. Raspon veličine bio je od 10 centimetara dužine i širine 6 cm do 21,5 cm dužine i obima 17 cm.

 

Od ispitanica je zatraženo da izaberu koji bi od 33 modela najradije odabrale kada je reč o seksu za jednu noć, a koji model bi odabrale kao idealan za stalnog partnera. Za jednonoćnu avanturu žene su birale penise većeg obima od onih koje su odabrale za stalnu vezu.

 

Ali, kada je reč o dužini, nije bilo razlike između one koju su odabrale za jednonoćnu avanturu i za stalnu vezu: u oba slučaja žene su birale penise dužine u proseku oko 10,5 cm.

 

‘Vagina ima mnogo nervnih završetaka vrlo osetljivih na pritisak i stezanje i moguće je da ti senzori percepiraju varijacije u obimu penisa, a ne toliko u dužini. Penis većeg obima može da dovede klitoris bliže vagini tokom seksualnog odnosa, a smatra se da to ženi pomaže u postizanju orgazma. S druge strane, dugačak penis može da izazove bol u vratu maternice", objašnjava Šenon Leng, vođa istraživanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here