EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK
Aleksandar Vučić

Ukoliko NATO u roku od 24 sata ne zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji kojima preti pogrom posle najnovijeg upada specijalaca ROSU na sever Kosova i Metohije i ranjavanja jednog Srbina u Zvečanu, to će učiniti Vojska Srbije.

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije i Vlada Srbije doneće danas odluku da ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srpsko stanovništvo na KiM, to učini Vojska Srbije.

Predsednik Vučić je stigao u garnizon Vojske Srbije u Raški, gde je obišao vojnike, a zatim će obići i jedinice Žandarmerije u toj oblasti.

Vučić je, gostujući u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink 26. septembra, već govorio o mogućnosti intervencije na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovu i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije zbog Kumanovskog sporazuma – rekao je Vučić.

Evo šta su nam poručili iz EU

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj poručio je da odmah moraju da se prekinu nasilni incidenti na severu Kosova i naveo da sva otvorena pitanja moraju da se rešavaju kroz dijalog.

On je na Tviteru naveo da je u kontaktu sa Beogradom i Prištinom povodom poslednjih dešavanja na severu Kosova.

“Nasilni incidenti na severu Kosova moraju odmah da se prekinu. Jednostrane i nekoordinirane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive. Sva otvorena pitanja moraju da se rešavaju kroz dijalog kojim posredovanje EU. U kontaktu smo sa Beogradom i Prištinom”, napisao je Borelj na Tviteru.

9 COMMENTS

  1. Eee moja Srbijo i moj Vucicu ,morace se to resiti vojskom .Nema tu pomoci od zapada. Zapad i Siptari su braca .

  2. Давно је требало реаговати.Касниш Вучичу много.Њима се оправдава све , а нама забрањују некаквим споразумима право природно да се бранимо.Не може тако више.Доста је.Амин.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here