Evrokup: Ritas pregazio “valjak”

0

 

Slaba partija crno-belih u prvom poluvremenu, 11 izgubljenih lopti, uz ogroman broj promašenih šuteva doneli su litvanskom predstavniku veliku prednost već posle 18 minuta (47:27). 

 

Dostojan rival tim iz Humske bio je samo u trećoj deonici kada je u jednom momentu uspeo da stigne zaostatak na pristojnih "minus 13". (61:48). Ipak, domaćin tu nije stao, a iskusni Kavaliaukas održavao je prednost. U tim momentima pratio ga je Lesli Trevis, na čijim su krilima Litvanci, pored Lukauskisa i uspeli da se domognu prvih bodova u Evrokupu (obojica po 18 poena)

 

Kasno buđenje "bledog" Eda Murića jedan je od najvećih razloga za debakl na startu drugorangiranog evropskog takmičenja.

 

Sve što je do kraja viđeno bilo je rutinsko privođenje meča kraju.

 

U sastavu Partizana, prvi put na jednoj zvaničnoj utakmici, našao se nekadašnji bek Crvene zvezde, Andreja Milutinović, koji je na prvom meču dokazao da će biti veliko pojačanje i ozbiljan šraf u mašineriji Duška Vujoševića.

 

SASTAVI TIMOVA:

 

LIJETUVOS RITAS: Lesli 18 (10 sk), Dambrauskas 2, Juskevičius 5, Lukauskis 18 (6 ukrl), Seskus, Valeika 4, Gecevičius 5, Orelik 13, Natiaško, Kavaliauskas 14, Mozer 13.

 

PARTIZAN: Tepić (6 sk), Kuzeloglu, Murić 9, Marinković 5, Dalo 3, Milutinov 12, Gagić 12 (5 sk), Andrić 3, Milutinović 7, Bezbradica 1, Bogdanović 4, Šalić.

 

 TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut – Kraj utakmice. Ubedjiv poraz crno-belih.
36. minut – Ritas ne staje, Partizan greši. Prednost sve veća i veća (85:60).
34. minut – Tim Duška Vujoševića ne može da nađe rešenje za Kvaliauskisa. Pogađa iz svih pozicija, a prati ga Lesli. Zaostatak ponovo 20 poena (76:56).
32. minut – Izuzetno neefikasan start poslednje četvrtine. Gagić sa distance prvi prekida post.
30. minut – Kraj treće četvrtine. Ritas ima 16 poena pred početak poslednje deonice (70:54).
29. minut – Milutinović je zamenio Murića koji je grešio u odbrani. Međutim, pravi istu grešku kao Slovenac, a Lukauskis pogađa novu trojku. U sledećem napadu se oporavljeni prvotimac Partizana "iskupio" uzvrativši istom merom.
28. minut – Gagić sjajnim zakucavanjem donosi "pristojnih" minus 13, ali je Murić u narednom napadu ispao iz odbrane, a Lukauskis to kažnjava iz "kornera" (64:48).
27. minut – Šampion Srbije se vraća rezultatski u život. Strateg Litvanaca Viriginus Seskus primoran da zatraži minut odmora.
25. minut – Partizan odgovara serijom 9:2 i spušta deficit ispod 20 razlike (59:40)
23. minut – Nova serija Litvanaca (8:0). "Valjak" u ozbiljnim problemima. Gagićeva nesportska lična donosi domaćinu ogromnu zalihu (57:31).
21. minut – Drugo poluvreme je počelo. Po koš na obe strane. Crno-beli i dalje u velikom zaostatku.
20. minut – Poluvreme. Partizan je ubacio samo osam poena u drugom kvartalu. Nešto ne štima i moraće da se pod hitno promeni ukoliko želi da se vrati u igru.
17. minut – Tepić koliko toliko održava svoju ekipu, dok Orelik i Trevis poništavaju njegov učinak.
15. minut – Ekipa Duška Vujoševića ubacila je svega četiri poena u drugoj deonici. Litvanski predstavnik "stegao" je u odbrani i počeo da podiže prednost.
12. minut – Partizan izuzetno loše šutira, ima već 11 izgubljenih lopti, a jedna od glavnih napadačkih opcija Edo Murić nije se upisao u listu strelaca.
10. minut – Kraj prve četvrtine. Serijom trojki Ritas je stekao pristojnu zalihu (30:21) pred nastavak susreta.
8. minut – Igra se koš za koš, a domaćin održava prednost.
5. minut – Litvanci prave seriju 7:0 i prvi put stiču ozbiljniju prednost.   
2. minut – Mladi Vanja Marinković ubacio je trojku i poravnao rezultat – 5:5.   
1. minut – Utakmica je počela. Martinas Gecevičius realizovao je prvi napad Ritasa van linije 6.75 metara. Na drugoj strani Milutinov je uzvratio za dva.   

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here