Nikolić: Falila je samo bomba na dronu!

0

Albaniji će biti potrebne decenije, ako ne i vekovi da postane normalna država

U saopštenju iz kabineta predsednika Srbije navodi se da je Nikolić kazao da su očigledne namere onih koji su organizovali i sproveli u delo plan sa letelicom koja je nosila zastavu "Velike Albanije" da izazovu nemire u Srbiji i da pokušaju da destabilizuju ceo region.

 

Predstojeća poseta albanskog premijera Edija Rame očekivana je u Srbiji kao znak uspostavljanja izvanrednih odnosa, rekao je Nikolić i dodao da je "nakon atentata na uspostavljanje prijateljstva Srbije i Albanije, očigledno da će Albaniji biti potrebne  decenije, ako ne i vekovi da postane normalna država, bez mržnje prema Srbima".

 

U saopštenju Nikolić je naveo da insistira da službe bezbednosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava carina shvate jučerašnji događaj kao poslednje upozorenje, jer bi "sledeći ovakav događaj mogao imati ljudske žrtve".

 

"Sportske utakmice nisu mesto za plasiranje provokativnih političkih poruka", rekao je predsednik Srbije i dodao da se radi o promociji beskrupolozne i neostvarive ideje o "Velikoj Albaniji", za koju se moglo očekivati da će naići na oštru reakciju na samom stadionu i celoj zemlji.

 

"Srbija je učinila sve da prošlost ostavimo za nama i da razvijamo prijateljske odnose", rekao je Nikolić.

 

Prema njegovim rečima, jučerašnju "bezumnu akciju" trebalo da je najoštrije da osudi državni vrh Albanije i njena javnost.

 

"Nedostajala je samo eksplozivna naprava u letelici, pa da se stekne utisak o povezanosti sa teroristom broj jedan u svetu", dodao je predsednik Srbije i rekao da je posebno zabrinjavajuća činjenica da ekstremisti ispisuju poruke mržnje na manastiru Visoki Dečani i da stotine Albanaca s Kosova i Metohije učestvuje u terorističkim akcijama u Iraku i Siriji.

 

Ovo je prljavi albanski provakator, Sorošev saradnik!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here