Tanjug
Evropska unija

Evropski parlament pozvaće u Rezoluciji novoizabrane vlasti u Srbiji “da pokažu stvarnu posvećenost vrednostima Evropske unije i da se usklade sa odlukama i pozicijama EU u spoljnoj politici i bezbednosnoj politici, uključujući sankcije Rusiji”, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE) koji je imao uvid u tu rezoluciju, čiji autor je izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik.

Kako se navodi u nactu Rezolucije, Evropski parlament će izraziti žaljenje zbog činjenice da se Srbija nije uskladila sa sankcijama EU nakon ruske invazije na Ukrajinu, prenosi RSE.

Dodaje se da su evropski poslanici „duboko zabrinuti“ zbog širenja dezinformacija o ruskoj agresiji protiv Ukrajine i stoga se pozivaju srpske vlasti i Evropska komisija da podrže infrastrukturu za borbu protiv dezinformacija i drugih hibridnih pretnji.

23 COMMENTS

    • Bravo! I ja to kazem!
      Sta ce Srbiji EU? Da Srbi budu jeftina radna snaga? Pa, Srbija vec i jeste u Evropi!!!

  1. hahahaha= kakav bre EP. Hahahaha, da oni Srbiju na nesto teraju? Pa sta imaju oni sa Srbijom i njenom vanjskom politikom. Nista.

  2. To je kraj evropskog puta Srbije
    Ako ja smem svoje skromno mišljenje
    Koje nije tako važno
    Ali ta šargarepa iz brisela
    Je decenijama pred Srbijom
    Stalne ucjene
    Prisiljavanja
    Otimanje Kosova i Metohije
    I evo sad će rezolucijom da postave ultimatum
    Treba im samo kratko odgovoriti
    NE
    I ZDRAVO
    ДО СВИДАНИЯ
    🇷🇺☦️🇷🇸

    • Ja se nadam, iskreno, da je ovo ne samo kraj “evropskog puta” Srbije nego i kraj EU. Zapravo, EU je pala na Kosovu i Metohiji, 1999. godine, odnosno 2008. godine kad su dopustili formiranje mafijaške države na teritoriji suverene države Srbije, članice UN. Sve pod pritiskom SAD.
      Ista kuhinja, SAD, spremala je godinama ovaj rat izmedju Ukrajine i Rusije i on nipošto nije ničim izazvan. I te kako je izazvan a sad nas teraju da im se pridružimo u sankcijama. Ne znam ko bi u Srbiji smeo da proglasi sankcije Rusima. Ne zato što smo mi neki rusofili ili što bi nam bilo bolje sa Rusima. Ali Rusi nas nikad nisu bombardovali, a 19 članica NATO od kojih su mnoge evropske zemlje, članice EU, jesu. Rusi nam nisu oteli komad teritodije, NATO i EU jesu. Itd itd …
      Stvarno, treba biti slepac pa srljati jednu takvu organizaciju kao što je EU.
      Za Zapad, od posle Drugog svetskog rata, Rusija je glavni neprijatelj i to je činjenica i dan, danas. EU je samo marioneta, igračka u rukama SAD.

  3. pa naravno rezulucijom 1244 je kosovo i metohija je srpska zemlja i da povuku priznjane lazne drzave u srpskoj zemlji i da se vrate prognani proterani civili srbi romi koji su vekovima ziveli na svojim ogjistima

  4. Rezolucije evropskog parlamenta ne obavezuju ni države EU . Pa zašto bi ih mi onda uzimali u obzir ?

  5. Cim oni usklade medjunarodno pravo na nasoj teritoriji zakoju se tako zdusno zalazu i vrate nam sto su oteli, imaju tek tada pravo da nas pitaju hocemo li da uskladimo evropske vrednosti. Tacka

  6. Srbija ima dva puta:Ili da uvodi sankcije Rusiji ili da uvodi sankcije Evropskim Miliardama koje prima!

  7. Eu je pukla ko zvecka u eu jos nose maske i masa zivi u neznanju mediji su pod kontrolom!!! Zesca diktatura a polako dolazi i glad!!! A To je sve dresura za rat!!!

  8. Mi imamo nasu EU a to je sa Albanijom Makedonijom , ali nisam siguran da hoce sa nama pa mozemo ostati sami

  9. gospodo iz eu
    znamo da imate revansisticke porive prema rusiji. svi ste manje ili vise ratovali protiv nje: i nemacka i francuska, italija, beneluks, svedska, rumunija, poljska..mi nismo i ne nameravamo. ako je vas uslov da nam birate priajtelje ili zemlje sa kojim cemo da saradjujemo, ne hvala. pritom zaboravili ste da ste nam bez ikakvog razloga uveli sankcije, bombarrdovali. niste platili stetu, a primili ste preko reda vase protezee hrvatsku i sloveniju, koje nikada nisu imali drzavu, osim ndh koju priznali hitler i musolini. ne hvala. a to nije ni nasa statutarna obaveza jer nismo clanica EU! a i tada bi imali pravo na izuzece ako se ugrozava nacionalni interes koje koristi i nemacka i madjarska za energente.

    • Bravo!
      Tako misli većina stanovništva u Srbiji, ne samo Srbi. Pa znaju ljudi šta se dešava, niko nije lud.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here