Farma: Miloš ne zna da se igra

0

 

Na pitanje "supervizora" Ognjena Amidžića: "Hoćemo li da delimo štapiče?" svi u glas su povikali – hoćemo. Ipak, oduševljenje je malo splasnulo kada je "glasanje" za prvog dualistu počelo.

 

Dejan je, kao i uvek održao kratak govor, ponovio kako ni protiv koga nema ništa i Mini dao štapić jer je Miloš na duže na Farmi.

 

Nemanja je "dugo razmišljao" i Milošu dao štapić jer je i on njemu to uradio pre par nedelja, dok je Milena "zbog veće šanse da se vrati iz duela" štapić dala Milošu.

 

Gagi je svoj štapić dao Mini jer mu je izvređala sestru. Biljana je Mini "skinula kapu" jer je kuhinja blistala, ali "životinje bi pomrle bez Miloša" pa je štapić dala folkerki.

 

Đus se zbunio pa je štapić dao sestri Mini, mislivši da joj time pomaže, kada je shvatio nastala je opšta pometnja kome štapić pripada.

 

Maca, koji je delovao kao da je malo pod dejstvom alkohola (farmeri su tokom nedelje pravili rakiju) štapić je bacio Milošu, kao i Odžaklijevska koja nije htela da obrazloži zašto (Miloš joj je tokom nedelje nekoliko puta rekao da je "štrokava" i da se samo šest puta okupala).

 

Dragana je svoj štapić dala Mini, jer je "ona mlađa, a Miloš stariji i pomaže svima", na šta su svi zapevali folkerkin hit "Stariji čovek". Mirjana je štapić dala Milošu zbog "većih šansi da se vrati iz duela".

 

"Neki su ovo pogrešno shvatili, jer Farma je rijaliti u kojem se igramo. Zbog toga je Miloš nedavno zamalo doživeo i infarkt, a i Raki je rekao da po svaku cenu želi ponovo biti gazda i zato mu dajem moj štapić", rekao je voditelj Vlada.

 

Sledeća je bila Zorica – "Miloše ti si meni najveće razočarenje u životu. Ti ovu igru shvataš na život i smrt i prozivaš porodice, a što je najgore pominješ i decu. Možda je moja sledeća. Neću ti to nikada oprostiti."

 

Raka je ipak svoj štapić dao Mini, bez obrazloženja, dok je Firči, očekivano, svoj bacio pred Miloša.

 

Miloš je posle svega rekao da mu je "posebno drago što su maske konačno pale".

 

Biljana, koja je prošle nedelje bila u duelu sa Sajkom, kaže da je sve to i nije iznenadilo jer je i u "Zvezdama Granda" bila baksuz i zbog samo jednog glasa ispala iz takmičenja.

 

Zbog prošlonedeljnih dešavanja (neprestane svađe i pretnje filzičkim nasiljem između Miloša i Firčija) zadruga je upozorila VIP seljake da se sve to više ne sme dešavati.

 

"Nismo sigurni da li je Miloš zaista želeo da povredi Firčija ili spreči izbacivanje dasaka iz radionice ali, očekivali smo njegovo izvinjenje Firčiju. S obzirom da nije došlo do ozbiljnih povreda i samo on zna kakvu mu je bila namera, nećemo ga kazniti. Kako bi bili sigurni da se ovo neće ponoviti, uvodimo novo pravilo – svaka namera fizičkog nasilja biće kažnjena diskvalifikacijom", između ostalog je navedeno u pismu Zadruge.

 

S druge strane. Zadruga je odlučila da Nemanju razuveri njegove tvrdnje da je na Farmi sve namešteno, pa će on biti glavni protagonista sledećeg zadatka "Tradicionalna svadba".

 

Na selu nema spavanja!
 

 

Firčijevo gazdovanje i zavođenje reda – kao je obećao, i nije baš najbolje proteklo, jer planirani poslovi nisu u potpounosti obavljeni.

 

Ovce i krave su bile gladne, u štali je Proka pronašao ekser, koji su krave mogle da pojedu, korito iz kojeg jedu svinje nije bilo očišćeno…

 

"Zadaci su privedeni kraju, ali nisu završeni. Mora da se radi, nema veze što pada kiša! Životinje nemaju vode i hrane. Svi spavaju, a na selu nema spavanja", kategoričan je bio Proka.

 

Ipak, Firči je bio zadovoljan!?

 

Međutim, Zadruga je reagovala pismom u kojem su VIP seljake upozorili da se o životinjama moraju ozbiljno brinuti i poštovati pravila.

 

"U slami kod krava je pronađen ekser koji bi mogao da dovede do tragičnog ishoda životinje. Ovo ne sme da se ponovi", upozorila je Zadruga, ali niko nije kažnjen. Za sada!

Zavladala glad
 

 

Iako su na seoskom imanju gladi ne bi trebalo da bude, a hleba uvek, na ovoj je ipak obrnuto jer su tamo VIP seljaci.

 

Da li zbog neracionalnog raspolaganja zalihama hrane, što tvrdi Zorica, ili zato što se ne "šteka", što tvrdi Maca, ali hleba je nestalo.

 

Sa njegovom nestašicom počele su i rasprave oko toga ko koliko jede.

 

"Ne mogu da zamislim da svako ispod pazuha drži svoje parče hleba", rekla je Zorica, dodavši da pojedini krišom jedu.

 

Ko to jede "iza šupe" ni Maca nije želeo da otkrije, ali su zato skoro svi tucali pšenicu i uspeli da naprave "čak" 150 grama brašna.

 

"Ja neću da im pomognem, jer jedva čekam da se ‘pokolju’ zbog nedostatka brašna", rekao je gazda Firči, a Raka je dodao da on ima dovoljno kilograma i da i ne mora da jede par dana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here