Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer najavio je da se oprašta od tenisa posle Lejver kupa, a Novak Đoković čestitao mu je na neverovatnoj karijeri i tako mu još jednom ukazao veliko poštovanje koje Švajcarac nije baš uvek uzvraćao.

Dokaz za to da je Federeru tokom karijere falilo poštovanja prema Novaku je i izjava iz 2007. godine kada Federer nije ni slutio kakav će Novak postati igrač.

U petom međusobnom duelu 2007. godine Novak je uspeo po prvi put da pobedi Federera, ali nije ostavio preterano lep utisak na Švajcarca.

– Igra kao i mnogi drugi igrači na turneji. Znate, mislim, on je stabilan van osnovne linije, ima prilično dobar servis. Ali, da, mislim, kao i on, nema ništa nečuveno u svojoj igri. Uvek prilično predvidljiv, što je dobra stvar – rekao je davne 2007. godine Federer.

Nema sumnje da je Novak pokazao da nije kao drugi, a pogotovo da nije predvidljiv,

Godinama se spekuliše o odnosu Rodžera i Novaka, a iako nikada nije izostala čestitka od strane srpskog asa Federeru, on je od njega nije dobijao koji god da je uspeh bio u pitanju.

Iako mu je Novak pokazao da može da ga pobedi, ni tada Federer nije verovao da će upravo Srbin biti taj koji će mu pomrsiti konce.

Đoković je u periodu od 2015, do 2019, vezao pet pobeda protiv čuvenog Švajcarca koji nije imao rešenje za srpskog asa dok je bio na vrhuncu karijere.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here