Federera više vole od Novaka i Rafe

0

Kolege više vole Rodžera Federera od Novaka Đokovića
 

Ta nagrada dodeljuje se igraču “čije je ponašanje na najvišem nivou  profesionalizma i integriteta, koji se sa kolegama takmiči u duhu fer-pleja i koji promoviše tenis svojim aktivnostim van terena“.

 

I ove godine Federer je najveći favorit za tu nagradu, a ostali nominovani jesu Marin Čilić, Grigor Dimitrov i Kei Nišikori. Novak Đoković nikada nije osvojio tu nagradu, a poslednji but bio je nominovan 2011. godine. Nadal je jednom u karijeri dobio to priznanje – 2010. godine, a bio je nominovan još dva puta (2011, 2013).

 

Zašto Federer ima toliku prednost u tom polju u odnosu na svoja dva najveća rivala? Novinar sajta ’Tennis World USA’ nudi sledeći odgovor:

 

“Poznato je da i Đoković i Nadal uzimaju dodatno vreme između poena, što često iritira protivnika, igrače koji i odlučuju o nagradi. Sa druge strane, Federer je jedan od najbržih igrača na ATP turu. Nadal takođe optužuju često za ’koučing’ sa stricom Tonijem, dok Đokovićevi potezi kao što su cepanje majice i glasno vikanje posle teških pobeda takođe nisu ostavili dobar utisak na neke od igrača“, navodi se u tekstu koji prenosi b92.net.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here