Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Bivši holandski teniser Ričard Krajiček izneo je zanimljive stavove o Novaku Đokoviću. 

Šampion Vimbldona iz 1996. godine se najpre osvrnuo na događaje iz Australije početkom januara, kada je srpskom teniseru bio zabranjen ulazak u zemlju.

– Došlo je do nerazumevanja između Novaka, TS Australije i države Viktorija. Da je znao da ne može da uđe u zemlju, ne bi putovao tamo. Nije bilo dobro ni za Novaka ni za turnir u početku. Na kraju je ovo bio veliki Australijan open. Srećan sam zbog ljubitelja sporta, bio je to sjajan turnir za gledanje – rekao je Krajiček.

Krajiček je zatim izneo zanimljive argumente kada su dueli Novaka sa Rodžerom Federerom u pitanju.

– Jedan od razloga Novakovog uspeha su Federerovi navijači. Oni su, kada bi se Rodžer sastao sa Srbinom, toliko navijali za Federera da, iako su mislili da mu pomažu, oni su u stvari pomagali Novaku da pobedi u tim mečevima – istakao je Krajiček i dodao:

Novak bi na teren trebalo da se vrati na turniru u Dubaiju.

– Ono što se desilo u Australiji palo mu je veoma teško, biće zanimljivo videti ga u Dubaiju. Motivisan je i sigurno je da ne želite da igrate protiv njega jer će biti smrtonosniji nego ikad.

– Navikao je da se bori sa publikom, protiv rivala, a ponekad i sa samim sobom. Ovo je, međutim, bila drugačija vrsta pritiska. Ali znate kako, on je jedan od najjačih igrača koje sam video u svetu sporta, pa ga sve ovo možda još više motiviše. Teško je predvideti kako će odgovoriti na sve ovo – zaključio je Holanđanin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here