Turnir u Haleu napunio je 30 godina i tim povodom na godišnjicu je stigao rekorder po broju titula Rodžer Federer. Švajcarac ima deset trofeja na nemačkoj travi i sa razlogom je miljenik Halea, a tokom rođendanske ceremonije govorio je i o Novaku Đokoviću.

Otkad je Novak Đoković osvojio Rolan Garos, odnosno 23. grend slem trofej, stizale su mu čestitke sa raznih strana, a sada je i Federer prokomentarisao uspeh srpskog tenisera.

– Neverovatno. Ono što je postigao je nešto ogromno – rekao je Federer.

Ipak, organizatore je zanimalo nešto više, pa je tako Rodžer upitan da li je Novakova istorijska titula Srbinu donela zvanje najboljeg svih vremena.

– Teško je utvrditi. To je rasprava u kojoj nema jasnog odgovora. Pitao sam prijatelja: “Šta je teže, osvojiti Vimbldon sa 17 godina kao Boris Beker ili osvojiti Rolan Garos sa 36 kao Novak?” Ne znam – rekao je Federer.

Novak je Federera nadmašio u mnogim brojkama. Počevši od titula na masters turnirima pa sve do grend slemova. Švajcarac je profesionalni tenis napustio u trenutku kada je imao 20 grend slemova, a čini se da Đoković ni posle 23. neće stati.

3 COMMENTS

  1. A da te pitamo
    Za uslove tvojih treninga
    Tvoju zemlju nisu bombardovali.
    Ako
    Već sve treba mjeriti
    I ne zaboravi kakvi su bili vremenski uslovi , vjerovatno je i Bog☦️bio na Novakovoj strani
    🇷🇸☦️🇷🇸

  2. veliki tehnicar u tenisu izuzetno mali kao covek. i tu je razlika. a sto se brojki tice djokovic ga je svuda potukao u broju GS, masters turnira i najposle u medjusobnim obracunima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here