Federika Mogerini ukida vize Kosovu?

sputniknews.com, Vestionline
14
EPA/Stephanie Lecocq

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini ocenila je na sastanku u Helsinkiju da je došlo vreme da se odluči o ukidanju viza za građane Kosova.

U saopštenju Kancelarije EU na Kosovu, koje je objavio „Zeri“, dodaje se i da je Mogerinijeva rekla da je odluka o tome na svim članicama EU, ali da je vreme za tu odluku došlo.

Kancelarija je potvrdila „da je Mogerinijeva iznela uverenje da je vreme da stanovnici Kosova dobiju viznu liberalizaciju“.

Prema pisanju „Zerija“, „važno je da Kosovo pokaže kontinuirane napore u poštovanju vladavine zakona, kontroli migracija i bezbednosti“, smatraju u Kancelariji EU u Prištini.

14 COMMENTS

    • Iselilo se pola sebije u Austriji.
      A kad se oslobode Rande Vize i ostatak srbije će se iseliti.
      Samo za razliku o vas Srba mi Albanci investiramo svoj privatni kapital na kosovu iako nas država cijedi i uz sve poteškoće mi se ne damo.
      Ovo je jako dobra vijest za građane Kosova.

      • E ovo moram da priznam komentatoru.Tašno šiptari i napolju što zarade investiraju na Kosovu.I tačno je da to nije slučaj sa Srbima.Mi se samo deklarativno zalažemo za Srbiju a naravno i Kosovo pre svega ali leddja ne podmećemo.E kad budemo kao šiptari ulagali u svoju zemlju i svi do jednog radili za nju a ne protiv nje,optužujući jedni druge ko je u toj igri gori,pnda možda i postignemo nešto.Mi jedino što znamo je da šetamo ulicama i blebećemo gluposti.Da li ste videli Hrvate u Hrvatskoj,šiptare na Kosovu da su na ulici.Neeeeeee!Oni su svi kao jedan.E tako se voli i brani svoja zemlja.Iako ste Albanac ne zameram vam na opravdanoj kritici srba.

      • Ti nisi nista ulozio, proterali ste Srbe sa Kosova i popljackali tude! Ti ulozio nisi ni kintu. Ziveces na tudoj grbaci u inostranstvu! Radices na crno, praces tanjire. Pa ce onda da krenes kao ostali belim putem, da trujes evropsku decu

  1. sa njihovim pasosima preko Srbije u evropu, razume se kad smo ih priznali. — ma, … dugacko, gledacemo tvoju poslednju predstavu, kreveljenje, cmizdrenje i mlataranje na blesica trgu, pre no sto odes u mirovinu.

  2. Ma brinemo
    Mi o sebi!
    Ko bih Mislio da zbog njih u 21 Veku bih nas Bombardovali i to u sred centra? Izgleda mi jos sanjamo dok Sipci odu dalje!

  3. I treba da im daju bezvizni rezim. Znam koliko je to nama znacilo kad su vize ukinute. Treba obican svet da vidi i neke druge zemlje. Mozda cemo se onda bolje razumeti. Dvolicna je politika EU prema Kosovu. Kao priznaju ih, a ne dopustaju obicnom svetu da putuje. Zasto? Kriminalci i novi bogatasi nisu ni do sad imali problema da putuju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here