Ferguson želi Pjanića

0

Pjanić je, pored Stevana Jovetića iz Fiorentine, jedan od trenutno najzapaženijih i najatraktivnijih mladih fudbalera u Evropi. Iako beleži sjajne partije u francuskom prvenstvu, Pjanić je na "velika svetla pozornice" iskočio prošle nedelje kada je golom u Madridu (1:1) eliminisao Real u osmini finala Lige šampiona.

 

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson već duže vreme prati njegove igre u Lionu. Skauti "crvenih đavola" pratili su u subotu susret 28. kola francuskog prvenstva, u kojem je Lion remizirao sa Sent Etjenom (1:1). Pored Mančestera, želju da angažuju Pjanića imaju Čelsi i Mančester siti.

 

Predsednik Liona Žan Mišel Olaš, koji je prethodnih par sezona velikim evropskim klubovima prodao gomilu kvalitetnih igrača (Soni Anderson, Esjen, Dijara, Maluda, Benzema…), još nije saopštio koliko obeštećenje traži za ekstra talentovanog fudbalera.

 

Pjanić (20) je rođen u Tuzli, a kasnije se sa roditeljima preselio u Luksemburg. On je igrao za mlađe selekcije Luksemburga, ali je odlučio da u budućnosti nastupa za ‘A’ tim Bosne i Hercegovine.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here