Fešta kod “Kikca”

0

Minulog vikenda u sali Kuspo u Minhenštajnu održani su šesti Majski susreti folklora dijaspore u organizaciji KUD "Dobrosav Radovanović-Kikac" iz Bazela, na kome su pored domaćina folklorno umeće pokazala društva "Nikola Tesla" Lucern, Sloga Cirih i "Karađorđe" iz Berna.
Uz prelepe igre i šarenilo narodnih nošnji usledilo je nezaboravno druženje učesnika i gostiju.
Goste je pozdravio predsednik "Kikca" Aleksandar Paunović a Majske susrete su otvorili najmlađi članovi "Kikca" koji su za svoju igru "Čvorko vrljko" dobili puno aplauza.
Dečji ansambl Sloge svojom igrom pobrao je puno aplauza kao i njihovi stariji drugari iz Lucerna koji su sjajno odigrali igre iz "Skopske Crne Gore".
Izvođački ansambl KUD "Karađorđe" iz Berna se predstavio " Vranjskim poljem" a njihova pevačka grupa je pokazala da su odlični u pesmi i igri.
– Marko Vukajlović i Elena Plavšić su iskusni igrači "Tesle"iz Lucerna, svojom solo igrom su pokazali sa su izvrsni igrači.
– Igram pet godina i volim folklor a posebno druženje. Večeras sam upoznao dosta drugara i uživao sam – veli Marko dok nam Elena kaže da i ona voli folklorne igre, da rado dolazi na sve probe ali da igra tri godine i da je stekla puno drugarica i voli da provodi svoje slobodno vreme u društvu.
Ranko Đukić predsednik Sloge iz Ciriha ističe da je došao na druženje da sa svojim ansamblom uveliča druženje i da doprinos Majskim igrama.
– Cilj našeg dolaska je da nam se deca upoznaju, druže ali i da napravimo saradnju sa "Kikcom" da se međusobno posećujemo – kaže Đukić.
– Divno je videti ovu decu i omladinu kako prelepo igraju, kako se sa zadovoljstvom druže i neguju svoju kulturu i od malih nogu se uče da znaju šta je srpska tradicija. Veče će nam ostati u lepom sećanju rekli su za "Vesti" Olijana i Vlada Milovanović iz Bazela.

 

Zahvalnice svim učesnicima

Na kraju oficijelnog dela programa predsednik Paunović podelio je zahvalnice svim učesnicima.
Biljana Sečivanović uz orkestar Andrije Kute Jovanovića i krajiška grupa Laste Vrbanje zabavili su posetioce do ranih jutarnjih sati.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here