Ž. M.
ZADOVOLjNI NASTUPOM NA SAJMU: Članovi Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena

Na nedavno završenom 15. sajmu oldtajmera u St. Galenu oko 6.000 posetilaca moglo je da uživa razgledajući modele čak iz pretprošlog veka. Na sajmu je učestvovalo više od 150 izlagača iz ove oblasti, a posetiocima su ponudili automobile, rezervne delove, alate.

Posebnom izložbom je proslavljeno 100 godina Citroena, a organizovan je i izvanredan nastup našeg Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena, čiji je predsednik Duško Prodanović. Ovaj naš sve popularniji klub je predstavio nekoliko modela popularnog fiće i juga. Oni su privukli pažnju domaće publike, a posebno naših zemljaka i svih ljudi poreklom s Balkana koji rade i borave u Švajcarskoj.

– Iako se popularni jugo u Kragujevcu ne proizvodi još od 2008. godine, vlasnici koji ih ljubomorno čuvaju, svečano i ponosno su ih izložili ovde uŠvajcarskoj. Jedan od njih je i Filip Arsić, rodom iz Kragujevca, koga sam lično zamolio da dođe na sajam, kako bi izložio svog juga na štandu sa ostalim članovima našeg kluba. Sa nama je i Danijel Rašković iz Ciriha, jedan od dvojice vlasnika jugo kabrioleta u Švajcarskoj – kaže za “Vesti” Duško Prodanović.

Filip Arsić je na sajam došao iz Nemačke, gde živi u okolini Kajzerslauterna.

– Prešao sam skoro 1.000 kilometra da bih učestvovao na Sajmu oldtajmera, kao jedan od retkih članova kluba Zastava Oldtajmer, koji živi van Švajcarske. Ovde sam da prikažem svoj jugo efi iz 1991. Moram da se pohvalim. Vozio sam ga iz Nemačke do St. Galena i nije bilo nikakvih problema na putu – kaže Filip Arsić, koji je rodom iz Kragujevca.

On nije bio jedini od naših zemljaka iz Nemačke. Na sajam su došli i Filip Cvetković i Grga Dulabić iz Fića kluba Minhen. Doduše, oni su bili samo posmatrači nisu dovezli svoje automobile.

Pored jugića, naših zemljaci iz istočne Švajcarske izložili su još četiri zastave 750 (legendarne fiće), svi oni su dovezli automobile, nijedan nije na sajm stigao na prikolici.

Dogodine nove izložbe

– Došli smo na poziv domaćina i organizatora. Naišli smo samo na pozitivne reakcije ljubitelja starih automobila i brojnih poznavalaca auto-industrije, osim što smo stekli nova poznanstva i predstavili naš klub mogu slobodno da kažem da smo i brend Zastava predstavili u najboljem svetlu. Želeo bih da zahvalim na podršci našim članovima i naravno upravi Srpskog kulturnog kluba iz Šafhauzena. Predstojeća godina donosi nam već zakazane nove izložbe, zajedničke vožnje i druženja – kaže Duško Prodanović.

Večera 29. novembra

Klub Zastava oldtajmer iz Šafhauzena organizuje zajedničku večeru za sve članove i ostale goste 29. novembra u 19.00 sati u restoranu Föhrewäldli, kod Ranka Aćimovića. Brunaustr. 194, 8951 Fahrnjeid-Njeiningen .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here