Tanjug/AP
Premijer Slovačke Robert Fico

Premijer Slovačke Robert Fico izjavio je danas da je zainteresovan za dobre odnose sa Rusijom.

– Razgovaramo sa Rusima, razgovaramo sa Ukrajincima… Želim da vodim politiku dobrih i prijateljskih odnosa. Zainteresovani smo za dobre prijateljske odnose – rekao je Fico, prenosi RIA Novosti.

On je pojasnio da je Slovačka zainteresovana za normalne odnose sa Kijevom i pored svoje tačke gledišta o sukobu u Ukrajini.

Naveo je da je premijeru Ukrajine Denisu Šmihalu rekao da rat ne vodi ničemu.

Fico je ponovio da se protivi članstvu Ukrajine u NATO-u i iskoristiće pravo veta ako se takvo pitanje bude razmatralo.

On je prošle nedelje rekao da Slovačka treba da ima normalne odnose sa Rusijom i obećao da će preduzeti korake u tom pravcu.

Fico je u decembru prošle godine naveo da smatra neophodnim dijalog Bratislave i Moskve i odbacio ideju da se zbog sukoba u Ukrajini “treba pretvarati da Rusija ne postoji”.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here