EPA-EFE
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Nezadovoljstvo predsednikom Francuske Emanuelom Makronom uglavnom se fokusira na Ukrajinu i pitanje slanja kopnenih snaga u tamošnji rat, navodi se u dva istraživanja javnog mnjenja o popularnosti Makrona i premijera Gabrijela Atala, preneo je pariski list “Figaro”.

Prema anketi instituta Ifop, Makronovom politikom je zadovoljno samo 28 odsto Francuza, a nezadovoljno 72 odsto, što je pad u odnosu na februar, kada je 29 odsto bilo zadovoljno, a 71 odsto nezadovoljno.

Nezadovoljstvo premijerom je izrazilo 55 odsto Francuza, a u februaru 52 odsto. Atal je popularan kod 45 odsto ispitanika, a u februaru ih je bilo više, 48 odsto, navodi se u istraživanju Ifop.

Sličan rezultat je zabeležen u anketi drugog instituta Ipsos.

Prema tom istraživanju, 67 odsto Francuza ima nepovoljno mišljenje o Makronu, a dobro mišljenje 29 odsto, dok ih je u februaru bilo 30 odsto.

Pad popularnosti je primećen i kod premijera. Polovina Francuza, 50 odsto, reklo je da ima nepovoljno mišljenje (45 odsto u februaru), a 38 odsto pozitivno mišljenje (40 odsto u februaru).

Po toj anketi, bivši premijer Eduar Filip bio bi najpopularniji kandidat za predsednika Republike. Za njega bi glasalo 36 odsto ispitanih.

Filip, sada gradonačelnik Avra, ispred je liderke ekstremne desnice Marin Le Pen koja bi na izborima osvojila 34 odsto glasova, a Atal 31 odsto. Od levičara, Žan-Lik Melanšon bi dobio 18 odsto, a Fransoa Rifen i Bernar Kaznev po 17 odsto – uitvrđeno je anketom.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here