Prija naručila srpsku pesmu, zbog koje su se porodice zavadile. Došlo do pucanja braka posle samo tri sata.

Ono što ljubav spoji, politika za tili čas razdvoji. Naime, jedno svadbeno veselje koje se održalo u Nikšiću se zbog jedne pesme pretvorilo u pravu dramu, a za sve je kriva nacionalna netrpeljivost koja vlada na relaciji pojedinih Crnogoraca i Srba.

Iako je pre svadbe dogovoreno da na njoj neće biti rodoljubivih pesama, emocije su ipak nadvladale racionalizam, i kao što to obično i biva, dogovor je u sevdahu prekršen.

Dve porodice, čiju decu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pesme “Srpkinja je mene majka rodila”! Svadbeno veselje je održano u Parohijskom domu Sveti Vasilije Ostroški, gde je prema pisanju Novosti, ostala i netaknuta mladenačka torta.

Kako se navodi, dogovor je bio da veselje prođe bez “nacionalističkih” pesama, ali je domaćinu svadbe, svekru, prekipelo kada je prija dva ili tri puta naručivala istu pesmu. On je navodno upozorio prisutne da je “dosta tih pesama, jer je ovo Crna Gora”! Nakon toga je nastalo komešanje rodbine i prijatelja, a revolt je kulminirao kada je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa veselja uz poruku – “hvala prijatelji”.

Nešto kasnije, nesuđeni svekar, iščupao je muzičarima kablove iz utičnica, govoreći: “Vi ste za sve krivi!”

– Ja pevam ono što mi se naruči – odgovorila je kratko pevačica.

Međutim, po društvenim mrežama kola i drugačija verzija celokupnog fijaska, prema kojoj je mladoženja bio taj koji je prvi napustio svadbu pošto je nakon prije još jedan gost naručio istu pesmu, a kada se ni posle sat vremena nije vratio, mlada je odlučila da prekine veselje, nakon čega je svekar iščupao pomenute kablove.

“Blic” je tim povodom uspeo da stupi u kontakt sa Parohijskim domom u Nikšiću, gde nam je neimenovani izvor potvrdio da je do spornog incidenta došlo, ali da zbog poštovanja prema porodicama mladenaca, ne žele da daju opširne informacije i detalje sukoba.

Kako “Novosti” prenose, nesrećna devojka je navodno pobegla do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, gde je sela na stepenište i dugo oplakivala propali svadbevni dan kom se samo nekoliko sati pre radovala.

Nažalost, nesrećna politika pokvarila je njihovu sudbinu. Nikšićani, ipak, veruju da će ljubav nadvisiti podele i da će njih dvoje u budućnosti sreću zajedno graditi.
Jer, kako se već kaže, ipak se srcem najčistije vidi.

10 COMMENTS

 1. Ma daj tuzna prica, ovo su budalestine, treba da se rascisti sa Crnom Gorom za sva vremena. Tako je to kad neko pogazi svoje poreklo pa misli da je nesto drugo

  • Ljubi te tvoj čukun,čukun,čukun deda Mula Jusuf. E ako si im rekao čukun unuče moje, zlato dedino korjeni se ne smiju zaboravit. No ko ti nadjene ime Dusan? Kukala mu majka. Alah ce ga kaznit kako i dolikuje.

 2. Ljubi te tvoj čukun,čukun,čukun deda Mula Jusuf. E ako si im rekao čukun unuče moje, zlato dedino korjeni se ne smiju zaboravit. No ko ti nadjene ime Dusan? Kukala mu majka. Alah ce ga kaznit kako i dolikuje.

 3. Gospodine ne širi mržnju ispod Srba. Nisu svi u Crnoj Gori istog mišljena. A ti nisi bolji od njih, što širiš mržnju. Ko je izdao Heroje iz RS!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Crnogorci su potomci Vuka Brankovića, izdajice od starina. Prodali su svoju naciju i Šiptarima ližu dupe. To je šaka jada. Ja sad kažem javoj bosno u dupe te rosno, Crna Goro i tebe ću skoro. Svaka čast majci od te devojke i njenom bratu što je izveo svoju sestru da ne ostane u braku i da ne radja, izdajice, kukavice Crnogorce.

 5. жалосно. али боље сад да су се разишли него да се свађају над детењим главама, дал су деца црногорци или срби. а сви смо један народ, и словенци, хрвати, босански муслимани, црногорци, македонци и 3/4 шиптара.

  ал јок, хоћемо да се делимо у сокаке и шорове.

  знајте само да су наше сецесије и осамостаљења финансирана новцем непријатеља.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here