Jedan od najtalentovanijih srpski mladih igrača Filip Petrušev je pomalo iznenađujuće došao u Megu. Bio je prijavljen za NBA draft i očekivalo se da se okuša u najjačoj ligi na svetu.

– To je bio neki plan, ali pandemija koronavirusa je to poremetila. Pomeren je datum NBA drafta, neće da bude treninga da se pokažem skautima u NBA ligi, pa mi je trebala neka rezervna opcija. Procenio sam da bi mi profesionalna košarka pomogla više od koledža, pa sam zato otišao u profesionalne vode, kazao je Petrušev za MaxBet radio.

Upitan je Petrušev u kojem NBA klubu bi voleo da nastavi karijeru.

– I dalje sam prijavljen za draft, čekamo da vidimo kakva su interesovanja. Ne žurim nigde, mogu i sledeće godine da se prijavim. Kada bih mogao da biram, možda bih se odlučio za neki tim na Floridi, Majami i Orlando. Tu sam završio srednju školu, dopada mi se ta sredina. Ne bi bilo loše ni kada bi me izabrali Denver ili Sakramento, pošto tamo ima naših igrača. Svakako, bilo koja ekipa da me draftuje, bio bih presrećan.

Bio je mladi srpski igrač na spisku Igora Kokoškova za okupljanje na Kopaoniku, koje je otkazano zbog situacije sa koronavirusom.

– Čuli smo se. On je selektor, ima kontakt sa igračima koji su na raspolaganju. Čast mi je da igram za Srbiju. Ispunjen mi je san samo što sam se našao na istom spisku sa Milošom Teodosićem, Bogdanom Bogdanovićem, Nikolom Jokićem… Nadam se samo da ću da dočekam priliku da zaigram sa njima na nekom takmičenju pre nego što odu u penziju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here