Tanjug

Film “Što se bore misli moje” u režiji Milorada Milinkovića svečano je otvorio treći festival domaćeg filma Adria Film Fest u Beču, saopštili su producenti.

Uz ovacije publike i rasprodatu salu bioskopa Uranija prisutnima se poklonio deo ekipe filma Milorad Milinković, reditelj, Jana Ivanović, glumica i Miroslav Mogorović, producent.

Adria Film Fest se po treći put održava u prestonici Austrije i traje do 10. septembra u organizaciji filmske distributerske kuće Adria Film i udruženja Kultur Kombinat.

Festival je koncipiran kao filmska manifestacija u okviru koje će biti prikazano deset igranih i tri dokumentarna filma, a koji predstavljaju najznačajnija kinematografska ostvarenja iz Srbije i regiona.

Podsećamo, svečana premijera filma “Što se bore misli moje” biće održana u petak, 15. septembra u 19.30 časova u Zastavinoj bašti u Kragujevcu.

Projekcija filma, uz prisustvo glumaca i autorske ekipe, biće upriličena povodom obeležavanja dvestote godišnjice od rođenja Kneza Mihaila Obrenovića.

Uzbudljiv istorijski i politički triler “Što se bore misli moje” govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu.

Film je nastao po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o jednom od naših najvećih vladara i atentatu koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Glavna uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je Draganu Mićanoviću, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju istaknuti glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović, potom mladi glumci: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.

Film je snimljen u produkciji Telekom Srbija i filmske produkcije Bombona, a prijatelj filma je Dunav osiguranje.

“Što se bore misli moje” naći će se na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 21. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here