Koronavirus je izazvao haotičnu situaciju u svim sportovima, a prema poslednjim informacijama o ekstremnim merama razmišlja i FINA.

Čelnici Međunarodne federacije za vodene sportove vode razgovore da potpuno obustave sva takmičenja u naredna tri meseca.

Ipak, mediji prenose da je ovaj predlog naišao na opoziciju jer ovako velika odluka mora biti doneta u konsultacijama sa Međunarodnim olimpijskim komitetom i organizatorima Olimpijskih igara u Tokiju.

Ukoliko odluka bude sprovedena to bi značilo, između ostalog, odlaganje olimpijskih kvalifikacionih turnira za vaterpoliste i vaterpolistkinje, kao i nekoliko velikih takmičenja u plivanju i skokovima u vodu.

Eksperti iz Japana upozoravaju da bi borba sa koronavirusom mogla da potraje mesecima, možda čak i do kraja godine, pa je svakako iz te perspektive, održavanje Olimpijskih igara u Tokiju pod znakom pitanja, bez obzira na ogroman uložen novac.

Japan je za sada uveo mere zabrane ulaska turista iz Kine i Južne Koreje, a tu su i mere dvonedeljnog karantina za građane Japana koji su boravili u rizičnim područjima.

Olimpijske igre biće održane od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here