J. Gajeskov

U Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Kabramati u nedelju 8. marta služeno je večernje bogosluženje povodom Nedelje pravoslavlja i tom prilikom data je podrška srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji, kao i širom sveta.

Služio je episkop Mitropolije australijsko-novozeladske Siluan sa desetak sveštenika i četiri đakona.

Usledila je trokratna litija oko kabramatskog hrama u kojoj se vernici sećaju pobede pravoslavlja nad ikonoborcima noseći ikone Hrista i Njegovih svetih ugodnika, uz poruku da je Gospod Bog i samog čoveka stvorio kao ikonu, stvarajući ga prema svojoj slici.

Pored ikona nošene su zastave i natpisi na kojima je pisalo: “Ne damo svetinje – Sidnej je uz vas”. Objašnjenje nije potrebno, to je podrška Srbima iz nemanjićke svete Crne Gore, da se izbore protiv današnjeg nezakonitog zakona tamošnjih zvaničnih vlasti.

Po povratku u hram i prigodne molitve, episkop Siluan je propovedao i pročitao Sinodnik, koji se čita povodom pobede nad svim jeresima kroz istoriju.

Nakon večernjeg bogosluženja i litije oko hrama u parohijskom domu je usledila trpeza ljubavi za sve prisutne, koju su pripremile vredne članice ovdašnjeg Kola srpskih sestara.

Priložene fotografije za koje nije potreban potpis će bar donekle dočarati pomenuti događaj, kome je prisustvovao veliki broj naroda Sidneja i okoline.

Čestitke Kolu srpskih sestara

Tokom većih verskih ili društveno-kulturnih događaja pri Sabornom hramu Svetog velikomučenika Georgija u Kabramati, kao i svake nedelje posle bogosluženja i o praznicima, „glavnu reč” vode članice ovdašnjeg Kola srpskih sestara koje pripremaju hranu, sokove, kafu i kolače za sve prisutne, što se dalo videti i prošle nedelje uveče, na čemu im treba čestitati.

Vredne i neumorne: Članice Kola

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here