EPA/GEORGI LICOVSKI

Nakon prve runde razgovora između zemalja članica EU za otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, finsko predsedavanje Evropskom unijom zvanično je danas ponudilo razdvajanje pregovora sa Skopljem i Tiranom, saznaje MIA od diplomatskih izvora u Luksemburgu.

Kako se navodi, ovu informaciju za MIA su potvrdile tri države članice EU, ali francuske diplomate tvrde da „skoro nema šanse“ da Francuska prihvati takav predlog.

Francuska se čvrsto suprotstavlja početku pregovora sa bilo kojom zemljom, dok je nekoliko država-članica imalo „veći problem sa Albanijom“, nego sa Severnom Makedonijom, prenosi agencija.

1 KOMENTAR

  1. Znaju svi oni dobro ko su Albanci, i kakve bi probleme imali prijemom Albanije u EU,a posto Siptari cine dobar procenat stanovnistva i u Makedoniji,Makedonci su u ovoj situaciji samo kolateralna steta( jasno je da bi bez problema prihvatili pristupne pregovore sa MK,da tamo nije prisutna tako velika siptarska nac. manjina. Sve ovo neodoljivo podseca na uzaludne pokusaje Turske da pristupi EU,sto se ocigledno nikada nece dogoditi,,jer su kao i Albanija i KiM,vecinski muslimanska zemlja

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime