Jugoton Kroacija rekords
UVEK DRAGI GOSTI: Zoran Opačić i Davor Lukas

Kompilacija kultnog riječkog benda Fit, na kojoj se nalaze ponovo snimljeni njihovi najveći hitovi, promovisana je u radnji Jugotona u Beogradu.

Ovo izdanje sa 12 pesama na vinilu, odnosno 16 na disku, zajednički su objavile izdavačke kuće Jugoton Kroacija rekords i Fidboks. Njihovi poklonici sada mogu da uživaju u osveženim izdanjima legendarnih pesama kao što su “Mačka”, “Zaboravit ću sve”, “Zvoni telefon”, “Novi dan”… Ovakav potez se pokazao kao veoma uspešan – kompilacija je sedam nedelja zvanično najprodavaniji album u Hrvatskoj.

– Drago nam je što su se sve te pesme našle na jednom mestu, da bi današnji klinci mogli da uživaju u jednoj pesmarici – istakli su frontmen Davor Lukas Bajo i gitarista Zorko Opačić. – Ovo je još jedan doprinos rokenrolu koji i dalje treba da ostane da živi.

I ovom prilikom su, kao neretko ranije, istakli da su u Beogradu napravili diskografske pesme, a još 1988, na prvom albumu, snimili su pesmu posvećenu našem glavnom gradu.

– Nismo očekivali da se te pesme i posle 42 godine od osnivanja grupe i dalje slušaju. Kad je došla ideja o kompilaciji, odlučili smo da ne koristimo stare snimke, već da snimimo nove verzije. Trudili smo se da zadržimo stari “vajb” i da odsviramo što je moguće bolje.

Fit i u novijoj fazi rada zvuči sjajno uživo. Obožavaoci će u to moći još jednom da se uvere na koncertima 29. decembra u Domu omladine Beograda i dan kasnije u novosadskoj Fabrici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here