Fudbalski klub Partizan ocenio je da je u utakmici u Novom Sadu protiv Crvene zvezde, koju je izgubio sa 1:0, domaći Proleter oštećen za jedanesterac, što potvrđuje da će beogradski klub biti favorizovan u prvenstvu.

– Utakmica petog kola Superlige Srbije, između FK Proleter i FK Crvena zvezda, predstavlja jasan pokazatelj u kom pravcu će se ovo fudbalsko prvenstvo odvijati. Po ko zna koji put, svedoci smo da svi klubovi koji igraju mečeve protiv Crvene zvezde nisu i neće biti u ravnopravnom položaju – navodi se u saopštenju FK Partizan dostavljenom medijma.

Dalje se navodi da je domaći tim oštećen zbog nedosuđenog penala.

– Ono što je danas zadesilo Proleter, može očekivati svaki klub koji bude igrao svoje utakmice protiv Crvene zvezde. U 31. minutu meča u Novom Sadu, sudija Dragan Čolović nije video ili nije želeo da vidi ono čemu je celokupna fudbalska javnost u Srbiji imala priliku da svedoči – klasičan jedanaesterac u korist Proletera, nakon igranja Kataija rukom u sopstvenom šesnaestercu. Brutalna sudijska krađa urušava ugled srpskog fudbala i primorava nas da se zapitamo kuda i čemu sve ovo vodi – navodi se u saopštenju.

Ističe se da je “sudija Dragan Čolović direktno uticao na tok utakmice i presudno doprineo krajnjem rezultatu i porazu Proletera.”

– Šta mi, ali i drugi klubovi u Srbiji možemo da očekujemo posle onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena Zvezdi, koja, kako nam se čini, ni u jednoj utakmici ne sme ostati bez unapred planiranih bodova. U prošlom kolu je drastično oštećena Mačva, kada je pri rezultatu 0:0 iz očiglednog ofsajda Zvezda došla do vođstva. U ovom kolu je oštećen Proleter – navode iz kluba u Humskoj.

Iz FK Partizan dodaju i da “sa nestrpljenjem očekuje naredno kolo, u kome će se, kako kažu, sigurno sa ovom praksom stalne sudijske pomoći Zvezdi nastaviti.”

– Pitamo se, da li je svim fudbalskim klubovima u Superligi unapred zabranjeno da u utakmice koje igraju sa Zvezdom ulaze sa ravnopravnom šansom da se nadmeću i drznu da protiv Zvezde osvoje bodove?

Primorani smo da upitamo FS S, u čijem je interesu ovakvo degradiranje srpskog fudbala koje je viđeno danas i koje se ponavlja iz kola u kolo? Da li su svi klubovi u Superligi ravnopravni učesnici u takmičenju, ili ima kako vidimo i povlašćenih? Partizan zahteva da se sudija Čolović najstrožije sankcioniše i time uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unapred datim instrukcijama. Pozivamo FŠ da stane u zaštitu fudbala i svih klubova u Superligi, kako regularnost takmičenja ne bi bila dovedena u pitanje”, zaključuje se u saopštenju.

1 COMMENT

  1. Доста више и једни и други као деца предшколског узраста само се тужакате. Треба вас и једне и друге избацити из лиге.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here