EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Predsednik Real Madrida Florentino Peres govorio je o raznim temama u velikom intervjuu za španske medije.

Peres je na radiju “Onda Cero” govorio u emisiji “El Transistor”.

Naravno, prva tema bila je Superliga, koja je brzo propala.

– Šta je pošlo po zlu sa Superligom? Ništa, još uvek radimo na tome. Pokrenuli smo je jer fudbalom vladaju navijači, pa smo u projekat ušli kao 12 klubova sa najviše navijača u Evropi. Nisu svi klubovi koji bi želeli da uđu tamo, jer takmičenje onda gubi svoj prestiž i šarm. Na primer, meč sa Romom nema prestiž i šarm kao onaj sa Mančester junajtedom, generalno, Superliga nije zatvorena liga, poenta je da neke utakmice donose gubitke. Engleski klubovi su se plašili pritiska UEFA-e i potpisali ono što nisu smeli. UEFA nas ne sme izbaciti iz Superlige, sudovi su to zabranili, iako je Čeferin to želeo. Nisam razgovarao na kraju sa Čeferinom – rekao je Peres.

Real Madrid preživeo je dve teške godine.

– Fudbal je uništen i umire. Ko to ne vidi slep je. Real je preživeo dve veoma teške godine. U ovu je trebalo da uđe sa 900, a ušao je sa 600 miliona evra. Velikodušnost igrača, koji su se odrekli dela njihove plate, pomogli su nam. Evropski klubovi izgubili su osam milijardi evra tokom krize. Real je, uprkos svemu, preživeo.

O Zidanu…

– Dobro poznajem Zidana i znam da je ovo bila teška godina. Ja sam želeo da on ostane u klubu. Nisam pročitao njegovo oproštajno pismo, smem da se zakunem u svoje unuke. Znam da čovek koji je to napisao nije Zinedin Zidan. Želim mu sve najbolje, on je legenda Real Madrida i nadam se da će mu se ispuniti san da postane selektor Francuske – rekao je Florentino.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here