Folkloraši ispraćeni ovacijama

0

 

U prepunoj sali igrači "Morave" nastupali su zajedno s ruskom folklornom grupom "Rusići" te specijalnim gostima, poljskim folklornim ansamblom "Lonjitz". Prihod od večeri biće iskorišćen za kupovinu novih narodnih nošnji, potrebnih igračima "Morave".

Svojim igračkim, vokalnim i instrumentalnim umećem igrači ruske, poljske i srpske zajednice pobrali su ovacije publike, a ujedno pokazali sličnosti u igrama, jeziku i običajima slovenskih naroda.

Igrački ansambl "Morave" je predstavio publici evoluciju narodnih igara od gluvog glamočkog kola do kola iz opere "Ero s onoga svijeta", grupa "Rusići" prikazala je igre ruskih Cigana, a publika ih nije pustila iz sale dok nisu pokazali ruski kazačok i druge poznate igre. Mladi iz poljske zajednice predstavili su se temperamentnim igrama "Kaszbuski" sa kojima su publiku podigli na noge.

Gosti večeri bili su i članovi kluba "Vojvodina" koji tesno sarađuje s "Moravom", za koje su organizovali i više zabava sa ciljem prikupljanja sredstava za njihov poslednji odlazak u otadžbinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here