EPA-EFE/PATRICK SEEGER
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen saopštila je večeras na Tviteru da je EU i dalje previše zavisna od ruskog gasa.

Međutim, ona je podržala odluku Berlina da se do daljnjeg suspenduje proces sertifikacije gasovoda Severni tok 2 zbog odluke predsednika Rusije Vladimira Putina da prizna dve samoproglašene republike na istoku Ukrajine.

– Nemačka je u pravu po pitanju Severnog toka 2. Gasovod mora da bude tema po pitanju energetskog snabdevanja cele Evrope. I dalje smo previše zavisni od ruskog gasa. Moramo strateški da diverzifikujemo naše dobavljače i masovno ulažemo u obnovljive izvore energije – istakla je ona na Tviteru.

7 COMMENTS

  1. Ne mozete da prekrajate sankcije kako bi izbegli negativnosti. Sankcije su sankcije i mogu samo sveukupno da se primene ili ne primene. Da mozete imalo razmisljati, videli bi ste zasto je gasovod pravljen samo do nekadasnje istocne Nemacke. Gubite, ne samo bivsu istocnu Nemacku, nego i Zapadni Berlin. Ide se na to da nekadasnja istocna Nemacka dobije izgubljene prostore u Poljskoj i da ima granicu sa Rusijom. Zato se pijani Poljaci i drze kauboja, kao pijan plota.

  2. Gospodjo Ursula, ako je EU uvela sankcije Rusiji, bolje ih povucite i to odmah. A jos bolje nemojte ih ni uvoditi, nema smisla. Vec po predhodnim cenama od 01-Februara-2022, GAS u Holandiji (Netherlands) je puskupio 110% (i sada je 1.8 €/m3). Ako zaustavite Severni tok, i gas opet poskupi, bojim se da cete imati proteste sirom Evrope.

  3. Nanesite stetu Rusiji i zabranite uvoz gasa,i evo resenja.TO STE REKLI SRBIJI DA ISECE GRANU NA KOJOJ SEDI.Trazite od SAD Lng gas koji su obecali(nema ga).Toliko je EU birokratija nesposobna i slepa da to nema veze sa razumom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here