B. Simonović
Kotorska riva

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, Viola fon Kramon, kritikovala je danas odluku EU da ne pomogne Crnoj Gori u otplati zaduženja prema Kini, koje iznosi milijardu dolara.

Fon Kramen je pozvala EU da “dva puta razmisli” o mogućoj “strateški lošoj odluci” i upozorila da Kina, na račun dugova, može “preuzeti najveći deo crnogorske obale”.

“Korumpirani lideri kao što je Milo Đukanović eksploatisali su državu godinama. Sada nova vlast mora da reši finansijske dugove. EU je već jednom napravila grešku u Grčkoj i Kina je preuzela luku Pirej. Sada se to može dogoditi sa većim delom crnogorske obale”, napisala je fon Kramon na Tviteru.

Iz Evropske komisije su pre dva dana, a povodom zahteva Podgorice za pomoć Brisela u otplaćivanju kineskog zajma od milijardu dolara, poručili da “neće otplaćivati dugove Crne Gore”.

Naglašeno je da zbog ovakvih finansijskih poteza Podgorice, postoji rizik od makroekonomskog disbalansa i dužničkog odnosa Crne Gore prema Kini.

1 KOMENTAR

  1. Dok im je sluzio svrhi Mila su podrzavali , sada kad je ispusena lula Milo dobio nadimak Mafijas !
    tako je to kad si Zapadni lakej ! nek se sada kupa u svom mulju ! Ne bi me cudilo da ga zatrazi Italijansko pravosudje zbog sverca cigareta i ne samo njih !

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime