EPA-EFE/AHMED JALIL
Viola fon Kramon

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon kaže da ukoliko ne bude izručenja i saradnje u vezi događaja u Banjskoj, Evropska unija će Srbiji uvesti mere.

Fon Kramon je rekla da EU ima meru kroz koju bi uticaj na Srbiju bio jasan, navodeći i mogućnost zaustavljanja fondova.

Dodaje i da bi to bio blag potez protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali ističe da je najgora stvar koja bi mogla da mu se desi jeste da izađe pred biračko telo i objasni zašto mu se uskraćuju sredstva i zašto je EU preduzela mere protiv njega.

Ona je rekla da se nada da će se neke od mera uskoro i videti.

– Postoji jasan uticaj, ali ako zaustavimo novac za Srbiju, to bi bila veoma meka odluka za Vučića. Vučić će biti pred izborima i najgore što može da mu se desi je to da ga građani pitaju zašto je EU suspendovala sredstva i zašto je preduzela mere protiv njega. Ako nema saradnje, nema izručenja, ako nema transparentnosti, EU ne treba samo da govori već i da deluje, a nadam se da ćemo neke od mera uskoro videti – rekla je ona.

Ona je dodala da je Vučić trenutno veoma slab zbog protesta i naglasila da EP čeka da vidi rezultate istrage o Banjskoj do kraja godine.

– Vučić je trenutno dosta slab. Suočio se sa više protesta. Postoji veliki pritisak. Očekujem da ćemo do kraja godine videti rezultat istrage u Banjskoj. To smo formulisali i očekujemo u Evropskom parlamentu – rekla je Fon Kramon.

9 COMMENTS

  1. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

    • Mislila sam da je ovo NATO/EU ekstremista, ali obzirom da na svaki tekst izlazi apsolutno ista poruka, verovatno se radi o algoritmu – može li ovo moderator da uoči i traži potvrdu da se radi o čoveku???

  2. Tako je gospođo Fon Kramon – Vučić je slab među glasačima koji podržavaju desnicu – samo mu vi uvedite mere i dobiće na izborima sa 90% glasova !!! Uostalo, o Banjskoj pitajte svoje šefove – oni imaju sve informacije, što iz svojih službi što iz Srbije…ne pravite budalu od sebe !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here