FPN: Dekan napadnut zbog funkcije koju obavlja

0

Dekan nikoga nije imenovao kao napadača: Ilija Vujačić
 

"Sve insinuacije da je napad bio ‘komšijska rasprava’ i sve ono što se spinuje u medijima nije tačno", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Saveta FPN Zoran Stoiljković.

 

On je rekao da je na današnjoj sednici Saveta ocenjeno da dekan i uprava fakulteta već duže trpe pritiske i pretnje čiji je cilj da se promeni politika fakulteta ili da se dekan povuče sa funkcije. Stoiljković je rekao da Savet veruje da je napad na Vujačića deo istih pritisaka.

 

Dekan FPN Ilija Vujačić rekao je da nikoga nije imenovao kao napadača. Prema njegovim rečima, pre dva meseca kontaktirao ga je jedan poznanik, koji mu je rekao šta se sprema u jednom tabloidu o njemu i da se ništa neće desiti, ukoliko podnese ostavku.

 

Protest studenata ispred Fakulteta političkih nauka
 

Vujačić je rekao da je obavestio naučno-nastavno veće i odlučio da neće da daje ostavku, kako se ne bi u neregularnim uslovima birao dekan fakulteta. On je dodao da je, kada se u jednom tabloidu pojavio tekst o njemu, mislio da će se na tome završiti.

 

"U subotu u 9.50, dok sam vukao torbu sa pijace, napadnut sam sa leđa
od dvojice napadača sa kapuljačom i dobio dva udarca u desnu i dva udarca u levu ruku.

 

"Otkriti naručioce i motive napada na Vujačića"

 

On je dodao da su napadači pokušali da ga zaslepe suzavcem i pobegli niz ulicu, usput još jednog čoveka poprskali suzavcem da ih ne bi prepoznao, ali su svedoci videli njihovo bekstvo automobilom.

 

Na pitanje novinara zašto se pre dva meseca, kada je dobio pretnje, nije obratio javnosti, Vujačić je rekao da te pretnje nije smataro ozbiljnim, pa ih zbog toga nije ni prijavio policiji.

 

Uhapšene još dve osobe

Beogradska policija uhapsila je danas dve osobe zbog sumnje da su učestvovale u napadu na dekana Fakulteta političkih nauka Iliju Vujačića. Kako je saopšteno, uhapšeni su N. P.(1994) i jedan sedamnaestogodišnji maloletnik, koji su osumnjičeni da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

"Maloletnik je saslušan u prisustvu roditelja i branioca po službenoj dužnosti i protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku. Za isto krivično delo N. P. je priveden dežurnom zameniku Drugog osnovnog javnog tužilaštva", navodi se u saopštenju policije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here