FPO traži ostavku Markusa Franca

0
Youtube/OE24.TV
Markus Franc

Slobodarska partija Austrije (FPO) pozvala je predsednika 10. bečke opštine (Favoriten) Markusa Franca da podnese ostavku, jer je obišao džamiju u kojoj se, navodno, propoveda ekstremisticcki pogled islama.

FPO Beča svoj zahtev potkrepila je video snimcima na kojima se vidi Franc kako se obraća prisutnima u džamiji maja prošle godine na kraju Ramazana, a pored njega stoje hodže koje, kako se u daljem videu vidi, propagiraju netoleranciju i mržnju prema drugim verama, ali i koji pozivaju na džihad.

Snimke je objasnio Irfan Peci, nekadašnji propagator Al kaide na nemačko govornom području, koji je, nakon što je boravio u zatvoru, okrenuo leđa ekstremistima i važi za jednog od najboljeg poznavalaca ekstremnog islamizma u ovom regionu.

Peci je kazao da je jasno da džamija, koju je posetio Franc nije najliberalnija, već salafistička.

Nosilac liste FPO Beča na predstojećim izborima Dominik Nep kritkovao je Franca što je posetio džamiju i rekao da Socijaldemokratska partija (SPO) i Zeleni “aktivno” gledaju u stranu kada je reč o islamskim ekstremistima u želji da od muslimana dobiju glasove.

– Dajem gradonačelniku i šefu SPO Beča Mihaelu Ludvigu rok od 24 sata da povuku Franca sa liste kandidata, to jest nosioca liste u 10. opštini. Ko podržava ljude koji pozivaju na nasilje, koji žele Jevreje i druge nevernike da šalju u pakao, koji veličaju džihad i nedostojno se ophodne prema ženama, nije mu mesto u politici. Franc je podržavalac radikalnog islama. On podržava stvaranje paralelnog društva i negiranje integracije – poručio je Nep.

On je, takođe, pozvao ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera da preduzme mere i zatvori džamiju.

Nep dalje smatra da je potrebno pod hitno usvojiti zakon o zabrani političkog islama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here