EPA-EFE/Jorge Zapata
Novak Đoković

Nastup teniske reprezentacije Srbije na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi podigao je mnogo prašine u svetskim medijima – mahom zbog razloga koji nisu u vezi sa sportom.

Jedna od tema je i činjenica da je antidoping agencija tražila uzorak od Novaka Đokovića dva sata pred početak četvrtfinalnog okršaja Srbije i Velike Britanije, što definitivno nije česta praksa.

– Sramota, ovo nisam doživeo tokom više od 20 godina svoje karijere – rekao je Novak na konferenciji za medije koja je usledila posle pobede Srbije nad Britancima u četvrtak.

Đoković nije dao uzorak pred svoj meč sa Kameronom Norijem, a izjavio je da ne bi imao nikakav problem da to učini posle duela sa najboljim britanskim teniserom.

Upravo su o tom događaju govorile neke od viđenijih ličnosti francuskog sporta u okviru podkasta “Les Grandes Gueules du Sport” (Velika usta sporta).

Nekadašnji francuski biciklista Mark Madio smatra da Đoković nije bio u pravu.

– Preparati koji se koriste za doping mogu da se detektuju tokom veoma ograničenog vremena i zbog toga je bitno da se testiranje obavi i pre nastupa. Tokom takmičenja može da se dogodi da tragovi proizvoda za doping budu eliminisani. Imaju pravo da testiraju i pre meča – oni rade svoj posao. Ako urade svoj posao kako treba, gospodin Đoković bi trebalo da bude suspendovan. Odbio je test pre meča, a prihvatio ga je posle. U biciklizmu, ako odbijete, onda ste pozitivni. Ako ste pozitivni, bićete kažnjeni – rekao je Madio.

Ko je uopšte 64-godišnji Mark Madio? Radi se o nekadašnjem francuskom biciklisti koji je učestvovao i na Olimpijskim igrama 1980. godine, a čak dvaput slavio na slavnoj trci Pariz – Rube. Od 1997. godine obavlja funkciju sportskog direktora poznatog tima Grupama-FDJ. Odlikovan je 2008. godine francuskom Legijom časti, a orden mu je uručio tadašnji predsednik Francuske Nikola Sarkozi.

Na Novakovu stranu stala je čuvena francuska teniserka Marion Bartoli.

– Kada imate antidoping kontrolu i znate da ćete je imati, onda u skladu sa tim planirate svoj dan. Neko iz antidoping agencije vas prati tokom čitavog dana, gleda meč i odmah posle vas prati do svlačionice, do kupatila. Ukoliko ne možete odmah da idete do toaleta, ide sa vama na konferenciju za medije. Ne vidim nikakvu razliku između toga da li će vas testirati pre ili kasnije – rekla je nekadašnja šampionka Vimbldona.

6 COMMENTS

  1. Ma nemoj,Ko tebe pita.Zapad cini sve da na svaki nacin da eliminise Srbina Novaka.Od kada Novak vlada tenisom u svetu.SAD.V.Britanija.Francuska i sve zemlje EU nemaju sanse.Zvizduci.medijska stampa.sramne izjave.Australija US Open.Treba to izdrzati.Novak je do sada stotine puta testiran.Sada sy ga hteli testirai u minut do pocetka meca da bi ga primorali da kaze ne i da to imaju razlog za napad.Uvek su se Teniseri testirali posle meceva.Nova je za postovanje pravila a ne nekih novih podmyklih poteza sa cilje da ga eliminisu.

  2. hahahahaha bisciklista bre istupiti vise dosta je sprdanja, imamo li mi strucnjaka ili samo starlete i krimos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here